"ДОК МОГУ ДА ХОДАМ ОСТАЈЕМ У СВОМ СТАНУ" Драгица Гашић две године након повратка у родну Ђаковицу - Волела бих да ми неко прави друштво

Novosti online

10. 06. 2023. у 22:05

ДВЕ године након повратка у родну Ђаковицу Драгица Гашић и даље живи сама у стану од 54 квадрата, а с обзиром на то да, како наводи, са комшијама Албанцима нема добар однос, време јој пролази у плетењу и покрај ТВ екрана.

ДОК МОГУ ДА ХОДАМ ОСТАЈЕМ У СВОМ СТАНУ Драгица Гашић две године након повратка у родну Ђаковицу - Волела бих да ми неко прави друштво

Фото Д. Зечевић

Драгица Гашић, први српски повратник у Ђаковицу, каже да су услови за живот сада знатно бољи него онда када се тек вратила у свој стан.

Она истиче да и даље нема дозволу за реновирање стана које је преко потребно, јер у стану има доста влаге зато што кров на спрату изнад ње прокишњава.

- Проводим сама време, мало плетем чарапе, џемпере, прслуке, долази ми полиција у посету, КФОР, новинари и пролази ми време. Није ми за сада лоше, како ће да буде даље не знам. Ове године ми је много боље. Са комшијама никако не сарађујем, неће они ни добар дан да кажу. Прве године нон стоп су ми лупали на врата, док нисам поставила блиндирана. Једва су ми дозволили да их поставим. Треба да се реновира сатан, али не дозвољавају - истиче Драгица.

Наводи да највећу помоћ и подршку има од Канцеларије за КиМ и директора Петра Петковића, од набаке основних животних намирница до одласка у Сверну Митровицу на лечење.

- Ја њему много захваљујем, да није њега можда не бих ни опстала. Увек ме позове телефоном, пита ме како сам, имам ли проблема, ако их имам да му јавим - додаје Гашић.

Похвалила се и поклонима које је од директора Петковића добила поводом тога што већ две године опстаје у Ђаковици.

- Добила сам цвеће и торту и парфем од директора Канцеларије за КИМ, велико му хвала што се он мене сети , што ме не заборавља, чули смо се, звао ме је синоћ телефоном честитао ми је рођенадан око осам, пола девет и дуго смо причали - навела је Гашић.

На питање да ли се каје због повратка у Ђаковицу, наводи да је пресрећна што је у свом стану и граду где је провела најлепше тренутке свог живота.

- Пресрећна сам што сам дошла овде у мој стан, никада се не бих вратила у Паланку да живим. Рекла сам да док могу да ходам, остајем  у мом стану. Нисам уопште несрећна него сам пресрећна, јер сам у Ђаковицу дошла са 18 година, ту сам нашла посао, удала се, добила двоје деце и док није почео рат ту сам била. Моје најлепше године су овде остале. Уопште се не кајем што сам дошла. Волела бих да имам неког да ми прави друштво, да се неко од Срба врати - додала је она.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (2)

СВЕ СЕ СРУШИЛО У ТРЕНУ: После 35 година брака, чула тајни разговор мужа и сазнала праву ИСТИНУ о њему