ЗАЈЕДНО ДО ЦИЉА: Финансирање малих пројеката у Власотинцу

И. М.

06. 06. 2023. у 18:16

Власотинце је расписало јавни позив за финансирање пројеката релативно мале вредности којима се омогућава непосредно учешће грађана у решавању појединих проблема у локалној заједници.

ЗАЈЕДНО ДО ЦИЉА: Финансирање малих пројеката у Власотинцу

фото: И.Митић

Неформалне групе грађана које се окупе око неке иницијативе треба да прикупе најмање шест потписа у селима односно 10 потписа за оне чији се пројекти реализују у вароши, а само четири за иницијативе које се тичу интереса осетљивих група.

Укупна расположива средства опредељена за ове намене износе скоро 2,5 милиона динара. Минимална вредност пројекта је 150, а максимална 500 хиљада динара. Локална самоуправа финансира 90 одсто вредности пројекта, а преостали износ обезбеђују покретачи иницијативе кроз волонтерски рад.

Рок за подношење пројеката је 26. јун, а буџет је формиран тако што је из власотиначког буџета издвојено 1,5 милиона, док је још близу милион динара обезбедила организација ХЕЛВЕТАС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

У СЕЛО Бањска, у општини Звечан, ни јутрос се не може ући ни изаћи. Сви прилази су блокирани јаким полицијским снагама, а још увек није познато када ће бити одблокирани.

25. 09. 2023. у 09:43

ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ: Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

"ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ": Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

Јавност у Хрватској још је згрожена вешћу да је њихов прослављени рукометаш Денис Бунтић крвнички претукао супругу, а још је шокантнија вест да је он пуштен из притвора уз забрану приласка супрузи.

25. 09. 2023. у 10:10

Коментари (0)

САВЕТИ ВЛАДЕТЕ ЈЕРОТИЋА: Како препознати ПРАВОГ пријатеља