МАТУРАНТИ НАСМЕЈАНИ НА ПРЕКРЕТНИЦИ ЖИВОТА: Јагодински ђаци обележили крај школске године (ФОТО)

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

06. 06. 2023. у 18:17

НАЈЛЕПШИ тренутак у животу сваког свршеног средњошколца, матурско вече, ове године прославила су 162 ђака Гимназије “Светозар Марковић” и 170 ученика ЕТШ “Славка Ђурђевић” у Јагодини.

МАТУРАНТИ НАСМЕЈАНИ НА ПРЕКРЕТНИЦИ ЖИВОТА: Јагодински ђаци обележили крај школске године (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

Елегантни и насмејани, матуранти су обележили завршетак средњешколског образовања, који је највећа прекретница на животном путу сваког младог човека. Мирослав Вељковић, директор Гимназија „Светозар Марковић“ у Јагодини поручио им је да се воде моралним принципима, да упишу оно што воле и да раде оно што воле.

- Ово је специјална генерација, јер је прошла све и свашта. Од короне, преко онлајн, па све до класичне наставе. Вероватно су много брже сазрели него њихови претходници, што је добро за њих с обзиром на то шта им предстоји кроз живот – додао је Вељковић.

И Зорица Милојевић, професорка економске групе предмета у ЕТШ “Славка Ђурђевић” у Јагодини, оценила је да ова генерација посебна по много чему, а потом додала:

- Посебна је зато што је, нажалост, уписана када је кренула корона. Прилагођавана је онлајн настави, “гугл” учионицама, “вајбер” групама, али то је генерација коју сам ја учила и од које сам много научила. Срећна сам што сам била део њиховог живота и они мог. Срећна сам што сам их учила, што сам их усмеравала на прави пут, што сам их учила правим вредностима, што сам била њихов ветар у леђа када су застали и што сам се радовала њиховој срећи. Ово матурско вече је круна и уживам у овој лепоти и у овој срећи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)