СА ЧЕМЕРНА ВИЛА КЛИЧЕ, ПРИГРЛИМО ЗЕМЉУ ПРИЧЕ: У Зрењанину јубиларна Херцеговачка сијела

Б. ГРУЈИЋ

04. 06. 2023. у 12:03

ТРАДИЦИОНАЛНИМ стихом, почела су у Зрењанину, 15-та јубиларна Херцеговачка сијела, уз надахнуте беседе проф. др Милована Пецеља, аутора књиге Херцеговина, земља пјесника, Ђорђа Сладоја и Пере Зубца, уз уметнички наступ народног гуслара Љубише Атељевића и певачке изворне групе Ерцеговина из Сечња.

СА ЧЕМЕРНА ВИЛА КЛИЧЕ, ПРИГРЛИМО ЗЕМЉУ ПРИЧЕ: У Зрењанину  јубиларна Херцеговачка сијела

град Зрењанин

Покренута од стране Удружења Херцеговаца, потомака и пријатеља Херцеговине у Банату, сваке године Херцеговачко сијело, окупља бројне госте, истакнуте културне посленике, научне раднике, кроз сусрете и размену искуства, дружење и неговање нераскидивих веза између српског живља са обе стране Дрине.

- За све наше драге госте, уприличен је пријем код градоначелника Зрењанина, а ми смо онда дружење и типично Херцеговачко сијело наставили у хотелу у центру града, уз старе обичаје, поштовање традиције и предивне стихове Пере Зубца - нагласио је Миодраг Бјелогрлић, председник Удружења Херцеговаца и удружења чланова и пријатеља Матице српске у Зрењанину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ево кога још Хаг тражи осим Шешеља