ВЕСЕЛО ДЕЧИЈЕ КОЛО У ЖИТНИЦИ БАНАТА: Одржана традиционална манифестација (ФОТО)

Б. ГРУЈИЋ

04. 06. 2023. у 12:02

ТРАДИЦИОНАЛНИ, међународни фестивал дечијих фолклорних ансамбла, под називом у Житишту на житници,  у организацији Туристичке организације, одржан је на тргу у овој банатској варошици, уз учешће 520 малишана у предивним и разнобојним народним ношњама.

ВЕСЕЛО ДЕЧИЈЕ КОЛО У ЖИТНИЦИ БАНАТА: Одржана традиционална манифестација (ФОТО)

A.Amižić

Фестивал је почео дефилеом свих учесника, који су се ухватили у огромно шарено и весело коло, којим је на на најлепши начин послата слика из малог житног места у срцу банатске равнице.

Осим домаћина, малишана из Културно уметничког друштва Милан Мића Сучевић из Житишта, коло су вили фолклораши из Борова у Хрватској, чланови КУД-а Бранислав Нушић, гости из Великог Семпетара из Румуније, КУД Плави делија и културно уметничких друштава Бриле из Беоћина, Петар Кочић из Честерега, Ђерђеф, Пионир и Моја Соса из Зрењанина, Бузавираг из Новог Итебеја, Банатски Двор из истоименог места, Илија Прерадовић из Банатског Карађорђева, Зора из Српског Итебеја, Доситеј Обрадовић из Међе, Гусле из Кикинде, Петар Кочић из  Челарева,Нера из Новог Сада, Јелек из Вранића и Др Борислав Јанкулов из места Јаша Томић.

- Послали смо лепу поруку из разиграног Житишта и ова шарена слика најлепши је доказ да су деца украс света - поручили су организатори манифестације, из Туристичке организације у Житишту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ИКАДА: Иван Миљковић скоро непрепознатљив (ФОТО)