ОД МЕЊАЖЕ ИГРАЧАКА ДО ПОЛИГОНА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ДРУМУ: У Новом Саду одржан шести „Сајам аутомобилчића“

С.Б.

03. 06. 2023. у 20:50

МА јел могуће да од 40.000 изложених аутомобилчића, не могу да нађем „Рено 4“- пита се Душко Аврамов, угледни новосадски угоститељ у пензији, пасионирани сакупљач „четвороточкаша играчака“, који је данас пре подне на платоу Вујадина Бошкова у Новом Саду, шпартао између штандова шестог „Сајма аутомобилчића“.

ОД МЕЊАЖЕ ИГРАЧАКА ДО ПОЛИГОНА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ДРУМУ: У Новом Саду одржан шести „Сајам аутомобилчића“

С.Б.

Ту, између стадиона „Карађорђе“ и „Спенс-а“, више од 50 излагача из Мађарске, Хрватске, Румуније и наше земље, посебно из Београда, Ниша, Крагујевца, Параћина, Суботице… у организацији Савеза возача Новог Сада, понудило је „безброј“ модела популарних играчака, по једнако тако, популарним ценама.

- Имам лепу колекцију разних типова аутомобила и желим да је допуним са неколико раритета. Уживам у разгледању, срео сам неколико пријатеља на лепој манифестацији, па иако не нађем жељено, наставићу дружење на кафи- каже Аврамов.

Један од излагача, Владимир Тадић из Новог Сада, предочио је око 500 модела играчака и не крије да ужива у дружењу са колекционарима.

- Свако ће наћи оно што му недостаје. Овде је посебан вид трговине, најчешће заснован на „мењажи“, а цене се крећу од 50, 100 динара по моделу, па навише. По старом правилу, најчешћи купци су „велики дечаци“, који попуњавају своје колекције. Тражи се „голф“, „југо“, „Стојадин“… оно што су возили кад су били млади. Наравно, ту су и малишани којима родитељи испуњавају жеље- каже Тадић.

Окупљање заљубљеника у аутомобилчиће, поред сајамско-фестивалског карактера, имало је посебан акценат на едукацију деце и младих о безбедности у саобраћају, и то све све кроз дружење и забаву.

- Рад са младима на пољу безбедности у саобраћају је веома значајан, пре свега у породици, затим у вртићима и школама као и на оваквим манифестацијама где кроз игру на полигонима и квизовима, стичу знања. После тога следе ауто школе- кађе професор др Александар Булајић, члан градског већа за саобраћај и путеве и наглашава да Град Нови Сад подржава манифестације које садрже едукатини сегмент.

НА „Сајму аутомобилчића, како потврђује Марко Топо, организатор, приређена је и изложба неколико егзотичних аутомобила из различитих епоха и категорија.

- Представиле су се и компаније за помоћ на путу, ауто школе, ауто-мото удружења Војводине, Мото унија Војводине... - каже Топо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)