ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ ПЕСНИКА У ЗАЈЕЧАРУ: Ана Огризовић победник „Младог маја“

С. М. Ј.

29. 05. 2023. у 15:35

ПОБЕДНИК 37. Фестивала младих песника је Ана Огризовић, песникиња из Београда, одлучио је жири у саставу: Власта Младеновић, председник, Милош Петковић, Јовица Тишма, Горан Максимовић и Обрен Ристић, чланови.

ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ ПЕСНИКА У ЗАЈЕЧАРУ: Ана Огризовић победник „Младог маја“

Фото: Позориште "Зоран Радмиловић"

У конкуренцији од 14 младих песника до 30 година старости, колико их се одазвало позиву организатора, Народног позоришта Тимочке Kрајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић“ из Зајечара, титулу победника 37. Фестивала младих песника „Млади мај“ понела је Београђанка Ана Огризовић.

Њене песме, петочлани жири предвођен песником Властом Младеновићем, уредником Часописа „Развитак“, оценио је као  „целовите и поетички, естетички и стилски уједначене, што је добар извор за будућу књигу”.

Победнику фестивала припада награда, штампање прве збирке песама, а као лауреат „Младог маја“ учествоваће и на манифестацији „Смедеревска песничка јесен“ у октобру.

Ани Огризовић ће награда бити уручена накнадно јер  из оправданих разлога није била у могућности да дође у Зајечар.

Иначе, жири је одабрао седморо финалиста: Ану Огризовић, Марију Здравковић која живи у Венецији, Татјану Стефановић из Параћина, Угљешу Никодијевића из Зајечара, Радована Синђелића из Шапца, Сањина Гичевића из Сјенице и Јану Андрић из Београда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕПРОЛАЗНА ПОКЕР АВАНТУРА: MaxBet одушевљава спонзорским уговорима