ВОДА НОСИЛА И АСФАЛТ: У Беочину санирају последице невремена

С. КОСТИЋ

30. 05. 2023. у 16:30

НЕВЕРЕМЕ и обилне количине падавина, које су протеклог викенда захватиле општину Беочин, највеће последице претрпело је насеље Черевић, где је било поплављено неколико улица а оштећена су бројна домаћинства.

ВОДА НОСИЛА И АСФАЛТ: У Беочину санирају последице невремена

фото И Адемовски

Председница општине Беочин Биљана Јанковић је са сарадницима, дежурним екипама и директорима јавних предузећа ЈКП „Беочин“ Срђаном Степановим и ЈП „Топлана“ Јованом Свирчевићем обишла терен и разговарала са грађанима.

- У овом тренутку је најважније да радимо на чишћењу улица и да грађанима помогнемо да рашчисте своја дворишта. Поред дежурних екипа Јавног комуналног предузећа „Беочин“ које чисте улице, ангажоване су и приватне фирме које помажу суграђанима у санирању последица невремена како на улицама тако и у домаћинствима. Невреме је оставило последице у готово свим околним селима Беочина.- рекла је Јанковић и додала да је количина падавина која је задесила Срем, опомена да локалне самоуправе морају да делују превентивно и да се више поведе рачуна о одводним системима и инфраструктури која ће захтевати додатна улагања али дугорочнија решења.

- Оно што сада можемо да урадимо је да приликом чишћења улица, додатно очистимо и канале за одвод где је то могуће али то је само први корак. Велики посао нас чека јер ћемо настојати да обновимо и оштећене улице које су годинама занемариване и нису одржаване. Настављамо са проценом штете и позивам грађане да инспекцијским службама пријаве проблеме.- истакла је Јанковић.

Грађани који имају проблем могу га пријавити и инспекцијским службама Општинске управе Беочин позивом на број 021 870 260.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ БАШ ИЗНЕРВИРАО АЛБАНЦЕ: Новак реаговао на убиство Срба на Косову, Пацоли срамно ударио по њему