ХУМАНИТАРНА ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПЕСАМА: За операцију Давида Пантића из Црквенца

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

29. 05. 2023. у 14:55

ПРИХОД од продаје треће збирке поезије "Петрикор" песника Стефана Лазаревића из Ђуринца код Свилајнца, 31. 850 динара, намењен је операцији Давида Пантића из Црквенца, који због сколиозе кичме која прети да му угрози здравље мора хитно на операцију у Турску, која кошта 52.000 евра.

ХУМАНИТАРНА ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПЕСАМА: За операцију Давида Пантића из Црквенца

FOTO: Privatna arhiva

Промоцију књиге, којој су присуствовали бројни љубитељи поезије, пратили су звуци мелодија на фрули које је извео Душан Миловановић, ђак Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика Свилајнац. Поред аутора о књизи је говорио и рецезент, председник Књижевног клуба "Оловче" и новинар Богдан Панајотовски. Према његовим речима, трећа Стефанова збирка је зрелија од претходне, а на страницама је, како каже, хедонизам у поезији.

- Некако се види да је Стефан, путујући целим светом што на крузеру, што кроз разне студентске размене, успео да нахвата све духове света и да их убаци у себе и да их некако спозна. Заправо, ова збирка поезије је путовање целим светом. Његова поезија младима поручује да је цео свет заправо у нама и да би требало путовати и унутар себе, а не само споља – рекао је Богдан на промоцији.

Занимљиво је да све стихове у збирци обједињује грчка реч за мирис после кише, "петрикор", по коме је названа и сам збирка песама.

- Где год био и шта год радио прати ме киша. То је киша која оплемењује, која испира и помаже да буја живот. Тај мирис после кише је лековит. Он ми је дао један оквир за све што је стало испод корица – рекао је аутор и додао да су песме настајале од Атлантског океана, где је радио као аниматор на крузеру, до подрума његове куће у Ђуринцу.

Хумани млади песник онима који буду читали његове стихове поручио је да „све што буду нашли између страница ове књиге то није он, то су они, јер заправо су значења у људима, а не у речима".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (0)

ОВО ЈЕ ТЕМПИРАНА БОМБА Немци зауставили аутобус из Босне и остали у шоку - одмах искључен из саобраћаја, путници се сналазили