СУТРА У ВРШЦУ КАСТИНГ ЗА ФИЛМ „ДЕЦА КОЗАРЕ“: Снимање током маја у селу Јасеново, дневнице око 3.000 динара

Ј. Ј. БАЉАК

31. 03. 2023. у 18:30

ПОСЛЕ снимања филма „Дара из Јасеновца“, у јужнобанатском селу Јасеново, код Беле Цркве, снимаће се још један филм о страдању српског народа у логорима у Хрватској.

СУТРА У ВРШЦУ КАСТИНГ ЗА ФИЛМ „ДЕЦА КОЗАРЕ“: Снимање током маја у селу Јасеново, дневнице око 3.000 динара

Фото: Ј.Ј.Баљак

Реч је о филму „Златни рез 42 (Деца Козаре)“, који по дорађеном сценарију Арсена Диклића режира Лордан Зафрановић.

Локално становништво ће и овога пута имати прилику да као статисти буду део овог великог пројекта, који се, према Зафрановићевим речима, снима за светско тржиште.

Кастинг за децу и одрасле ће се одржати сутра, 1. априла, у дворишту телевизије „Лав“ у Вршцу, у Улици Гаврила Принципа 2. Кастинг ће трајати од 10 до 14 часова.

Кандидати претходно треба да се пријаве на телефоне 060 69 87 162 и 060 33 45 680. Неопходно је да доставе следеће податке: име и презиме, годину рођења, фотографију и контакт телефон.

Предвиђено је да снимање почне крајем маја, а, према незваничним информацијама, дневнице ће износити 3.000 динара.

Сценарио за филм „Деца Козаре“ је написан на основу истините приче о судбини десетине хиљада деце са подручја Козаре, која су током Другог светског рата одведена у логоре смрти у тадашњој Независној држави Хрватска.

Главну улогу играће Џек Димић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СВЕТ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Новак Ђоковић и Карлос Алкараз изашли на вечеру пред међусобни меч који ће пратити цела планета (ФОТО/ВИДЕО)