СКАЛПЕЛ ПУН ЗЛА: Двојици пољопривредника код Оџака исекли пластенике - да би радили подигли и кредите, штета 120.000 евра

З. Рајић

01. 04. 2023. у 20:38

ДВОЈИЦИ младих пољопривредника у Раткову код Оџака неко је ових дана исекао пластенике, у којима су гајили парадајз и тиквице.

СКАЛПЕЛ ПУН ЗЛА: Двојици пољопривредника код Оџака исекли пластенике -  да би радили подигли и кредите, штета 120.000 евра

фото П. Д.

Најпре је скалпелом поцепана фолија на оба пластеника Филипа Анђелковића, а после два дана и на једном од два пластеника његовог најбољег друга Владимира Стевића. Момци су због тога одустали од овогодишње производње, јер нису сигурни да пластеници, на којима би заменили фолију, не би опет били оштећени.

- Пластеници су нам избушени у време кад смо обојица чекали по 2.000 струкова парадајза за расад. Тај материјал је раније наручен и морамо га платити, иако га нећемо употребити. Могао бих некако покрпити фолију, али може да се деси да она поново буде исечена и да томе нема краја – каже Филип.

   Његови родитељи се 25 година баве пластеничком производњом, а он од 2016. уз државну субвенцију намењену младим пољопривредницима. Исту подршку је добио и Владимир, који има пластеник од 2017. године.

Пре него што се неко сечивом устремио на његов труд, Владимир је отишао на рад у Швајцарску, у намери да се отуд врати кад у пластенику почне берба. За садњу су били спремни његови родитељи, који му помажу у послу.

  - Штета од упропашћене фолије на пластенику је 50.000, а од неискоришћеног расада 70.000 евра. Много је већа због губитка зараде и уложеног новца из кредита, јер је ова сезона пропала, иако имамо муштерија од Раткова до Новог Сада – наводи Владимиров отац Ненад.

КАМЕРЕ НИСУ ПАЛЕ НА ПАМЕТ

Пластеници, величине 35 са 8 метара, који су оштећени, смештени су у баштама иза кућа.

- Није нам пало на памет да у башти поставимо камере или рефлекторе, јер нисмо могли ни да претпоставимо да ће неко на плацу, окруженом збијеним кућама, направити такво недело – рекао је Ненад. 

   За разлику од Филипа, који сматра да увиђај неће открити починиоца, Ненад је случај пријавио полицији.

  - Не тражим никакво обештећење, него желим да се кривац пронађе и казни како се тако нешто не би догодило и другим власницима пластеника – напомиње Ненад.

   Стевићима је пре десетак дана ветар покидао фолију на другом пластенику, коју су морали да замене.

   - То је сила природе с којом морамо да се помиримо, али не и с нечијом бахатошћу, која спотиче младе људе на селу – каже Ненад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (2)

ВИДИ КАКО СИ МРШАВ, ЈЕДИ! Како је Радмила помогла Војину кад је крпио крај с крајем: Била је предивна жена