БРИГА О ПЕНЗИОНЕРИМА, ОБУКА ОСНОВАЦА: Акција Црвеног крста у Бањи Ковиљачи

В. МИТРИЋ

29. 03. 2023. у 18:54

ЦРВЕНИ крст Лознице је у Бањи Ковиљачи организоваo акције, које су само део оних које се одвијају у читавом Јадру.

БРИГА О ПЕНЗИОНЕРИМА,  ОБУКА ОСНОВАЦА: Акција Црвеног крста у Бањи Ковиљачи

Фото В Митрић

Посетили су чланице Удружења пензионера, којима су волонтерке из Дома здравља Лозница мериле притисак и давале здравствене савете сходно њиховим потребама. Представник Црвеног крста им је говорио о основним принципима организације, као и активностима које спроводимо са старијим особама у Клубу за старе. Свим присутним члановима уручени су симболични поклони.

У ОШ „Вера Благојевић“ одржана је презентација Црвеног крста и предавања из области промоције хуманих вредности и здравих стилова живота.

Ученици од првог до четвртог разреда имали су прилику да од стручног сарадника Црвеног крста Лозница чују све на тему Дифузије - ширење знања о Црвеном крсту, МХП и основним принципима Црвеног крста. Све што би требало да знају на тему исхране, хигијене и оралног здравља, а у оквиру програма промоције здравља - Здрави стилови живота презентовала им је волонтерка Црвеног крста, Јована Лазић патронажна сестра Дома здравља.

Старији основци, од петог до осмог разреда имали су прилику да слушају предавање на тему болести зависности (алкохолизам, никотизам и наркоманија) које им је представила волонтерка Црвеног крста Кристина Лазаревић, обучени вршњачки едукатор.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (0)

ПРОВЕРИТЕ ПО ФИОКАМА: Ако имате ове телефоне можете зарадити хиљаде евра