ДЕЦЕНИЈУ И ПО СА ЧИТАОЦИМА: Јубилеј "Лозничких новости"

В. МИТРИЋ

27. 03. 2023. у 19:32

ЧУВАЈУЋИ лични и образ еснафа, пре тачно 15 година, пошто је њихова дотадашња информативна кућа РТВ „Подриње“ експресно приватизована, најбољи овдашњи новинари основали су недељник "Лозничке новости“.

ДЕЦЕНИЈУ И ПО СА ЧИТАОЦИМА: Јубилеј Лозничких новости

фото В Митрић

У Вуковом дому културе свечано је обележен 15. рођендан тог листа, који је настанком и постојањем унапредио медијску слику у Вуковом крају и суседним општинама.

Пролазећи, како се то каже, „и содому и годому“ успели су да остану и опстану, да буду постојани, верни својој, како кажу, „светој професији“ све ове године и да догурају скоро до 800-тог броја, који се појављује сваког петка. Све раније новине, и кад су била „срећна времена“ нису трајала ни близу од „Јадра“ до „Лозничких новости“, које су угашене кад су постале најбоље!?

-“Лозничке новости“ покренули смо Зорица Вишњић, Владимир Станимировић и Перо Вишњић, а придружили су нам се Верица Мићић, Саша Трифуновић, Слободан Пајић, Душан Јошић, Небојша Трифуновић и Јово Михајловић -каже Владимир Станимировић, директор листа. - Када је изашао наш први број, пожелели смо да буде и хикхадити, што је деловало прилично маштовито, а, ево, сада је то сасвим реално. Нажалост, са нама нису више Зорица Вишњић, сувласница и главна и одговорна уредница, и Душан Јошић који је радио прелом новина, а по потреби и писао неки текст. Успомену на њих чувамо, а са сваким новим бројем подсећамо на те дивне људе, наше пријатеље и колеге, настављајући даље због њих, нас и наших читалаца. ЛН ће наставити да раде као што су и до сада радиле, да прате дешавања у Лозници, али и Крупњу, Малом Зворнику и Љубовији. Надам се да ће нас читаоци подржавати као што су то чинили и до сада.

Главни и одговорни уредник Саша Трифуновић изјавио је да су ЛН од првог броја изабрале "макадамски уместо ауто-пута’’, са много неравнина, кривина, успона и низбрдица, и до данас остале на њему тежећи да што боље раде свој посао.

– Решени смо да и даље извештавамо објективно. Од почетка се трудимо да будемо место где ће читаоци добити правовремене и тачне информације. Циљ нам је да радимо као и до сада, отворени смо за све, пратимо све догађаје важне за нашу средину и настојимо да будемо професионални. Идемо даље, од петка до петка, стално загледани унапред јер кад у среду завршимо један број, већ планирамо следећи – поручио је Трифуновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан