СЕЋАЊЕ НА НАСТРАДАЛЕ НИКАД НЕЋЕ ПРОЋИ: Лесковац обележио годишњицу почетка НАТО агресије

И. М.

24. 03. 2023. у 20:50

Полагањем венаца на споменик палим борцима у ратовима деведесетих и током НАТО агресије на нашу земљу Лесковац је обележио годишњицу почетка овог, како је наглашено, бруталног, језивог, ужасног и нељудског напада на једну малу земљу.

СЕЋАЊЕ НА НАСТРАДАЛЕ НИКАД НЕЋЕ ПРОЋИ: Лесковац обележио годишњицу почетка НАТО агресије

фото: ГУ Лесковац

Уз подсећање да су ваздушни удари извршени од стране 19 земаља чланица НАТО савеза у име Лесковца венац је положио градоначелник Горан Цветановић, док се присутнима обратио члан Градског већа Андрија Атанасковић.

- У част настрадалих, током 78 година НАТО агресије, је подигнут овај споменик. То је била наша обавеза према онима који су дали оно што је највредније – своје животе. Године су прошле, али наше сећање на те несрећне дане никада неће проћи. Ране и даље боле и никада неће бити залечене због страшне трагедије коју смо претрпели и живота које смо изгубили – казао је Атанасковић.

Венце су положили и представници Војске Србије, Организације бораца ветерана рата 1991-1999, Савеза потомака ратника 1912-1920, Удружења војних пензионера, Народног музеја у Лесковцу и Градског одбора СУБНОР-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

НОВАК У КЛИН, НИКОЛА У ПЛОЧУ: Због онога што је Јокић рекао, Ђоковић морао да реагује усред Ролан Гароса