НИ ВЕТАР И СНЕГ ИХ НИСУ СПРЕЧИЛИ: Успешан 9. успон на Бабичку гору (ВИДЕО)

Д. М.

04. 02. 2023. у 20:48

Две стотине планинара из 11 планинарских друштава данас су по 9.пут у организацији ПД “Трем 1810” из Доњег Душника освојили врх Крива бука.

НИ ВЕТАР И СНЕГ ИХ НИСУ СПРЕЧИЛИ: Успешан 9. успон на Бабичку гору (ВИДЕО)

Д. М.

Ова акције у календару је Планинарског савеза Србије.

Планинари су се на врх Бабичке горе упутили из села Горње Драговље и обележеном стазом стигли до циља. Станоје Стојановић Беја, председник ПД “Трем 1810” каже да је ова акција увек масовна јер стаза није напорна чак ни у зимским условима.

- Добро дружење и безбедност свих учесника наше су главне препоруке, каже Беја и додаје.

- Планинарска стаза је укупне дужине 16 километара са висинском разликом 1150 м (575м успон и 575м спуст) и спада у средње тешке стазе- 4/10.Од села Горњег Драговља до врха Крива бука у успону је потребно око 3 сата и исто толико приликом спуста. Стаза је планински пут са земљаном подлогом кроз предивне шумске пределе. Од овог врха до извора Добра вода потребно је око 20 минута.

Најмасовнији одазив планинара имало је ПД “Кукавица” из Лесковца које је довело 42 љубитеља планинских лепота наше земље. Занимљиво је да је најмлађи учесник овог успона имао само 9 година.

Током стазе планинари су се освежавали планианским чајем и куваним вином а након завршетка акције уз забавни програм послужен је свадбарски купус и пасуљ у казану који су припремили чланови “Морича” из Власотинца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)