МАЛИ ЦЕНТАР У МИКРОНАСЕЉУ: Град Кикинда продаје парцелу која је 20 година запуштена

Р. Ш.

04. 02. 2023. у 15:16

ОДБОРНИЦИ Градске скупштине у Кикинди донели су одлуку којом ће бити омогућена јавна продаја грађевинске парцеле у Микронасељу, у Блоку Д, у Улици Јована Јовановића Змаја, ради изградње мини тржног центра.

МАЛИ ЦЕНТАР У МИКРОНАСЕЉУ: Град Кикинда продаје парцелу која је 20 година запуштена

Фото: Р. Шегрт

Оваква одлука донета је јер постоје заинтересовани инвеститори да на тој локацији изграде продајни центар отвореног типа, тзв. ритејл-парк. Реч је о површини од 11.383 метра квадратна и биће понуђена по почетној цени од 260.000 евра.

- Та катастарска парцела отуђује се из јавне својине ради изградње објекта комерцијалне намене чија је изградња предвиђена Планом детаљне регулације. Почетну цену одредио је овлашћени проценитељ Министарства финансија, а ми се надамо да ћемо постићи и већи износ јер се ради о доброј локацији. Рок за изградњу и пуштање у рад објекта је 15 месеци од дана солемнизације. Потенцијални инвеститор већ неколико година послује у Србији – објаснио је Саша Танацков, члан Градског већа за привреду и инвестиције.

На продају ће бити понуђена парцела на којој је пре нешто више од 20 година почела градња стамбене зграде, у оквиру државног пројекта тадашње власти „ хиљаду станова за младе брачне парове“. Међутим, тада су ударени само темељи зграде која никада није завршена, а бетоснка констркукција годинама сведочи о пропалом пројекту који је био део предизборне кампање. Сада ће обавеза будућег купца, односно инвеститора бити да о свом трошку са земљишта уколони постојеће остатке темеља. Како је речено на седници Скупштине града, парцела је више пута била понуђена за изградњу стамбеног објекта, али није било заинтересованих инвеститора за тај посао.

- Мини тржни центар променио би изглед тог дела града, јер је предвиђена изградња и паркинга. Микронасеље је део града са највише станова и људи. Наша намера није продаја ради продаје, већ опредељење да на том простору добијемо садржај неопходан грађанима - наводи Танацков.

ШОПИНГ И У БАРАНДИ

Јавност је изненадила одлука да ће се тржни центар градити у Микронасељу, јер је пре годину дана из града било најављено да ће се ритејл-парк градити у Дистричкој улици, у насељу Баранда.

- Од те идеје нисмо одустали, али је дошло до застоја, јер је у међувремену Агенцији за реституцију поднет захтев за враћње у посед око два одсто парцеле на тој локацији. Тамо је планиран већи тржни центар него на Микронасељу – наводи Танацков.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ВОЗАЧ 56-ице НИЈЕ СТИГАО ДО ОКРЕТНИЦЕ: Кардиолог открива који су симптоми срчаног удара - мушкарци их чешће ИГНОРИШУ