ШКОЛА ИЗ ПАРАЋИНА У ПРОЈЕКТУ "SUPER SCHOOLS": Следи размена ученика са сродном школом из Гостивара (ФОТО)

З. РАШИЋ

03. 02. 2023. у 17:07

ПАРАЋИНСКА Економско-трговинска школа и сродна школа из Гостивара (Северна Македонија) заједно су успеле да уђу у пројекат "Super schools" који спроводе Регионална канцеларија за сарадњу младих (RYCO), Европска унија и Министарство Немачке.

ШКОЛА ИЗ ПАРАЋИНА У ПРОЈЕКТУ SUPER SCHOOLS: Следи размена ученика са сродном школом из Гостивара (ФОТО)

Фото: Фејсбук/ЕТШ Параћин

Већ је потписан споразум о финансирању размене ученика, а пројектна идеја се зове „Јединство у различитости“, па ће на пролеће ове године десетак ученика параћинске школе са својим професорима отпутовати у партнерску школу у  Гостивару, док ће почетком нове школске године, у септембру, исти број ученика и професора из Северне Македоније посетити Параћин и ЕТШ.

Фото: Фејсбук/ЕТШ Параћин

Потписивање партнерског споразума у Београду

Идеја је да у Гостивар отпутују ђаци нешто лошијег материјалног стања, који нису често у прилици да путују. Док буду у посети тамошњој образовној установи, параћински средњошколци учествоваће у различитим радионицама, а најактивнијег ће RYCO наградити боравком  у завршном  кампу  пројекта "Super schools".

Како се наводи, циљ овог пројекта је да обједини младе западног Балкана и да их, током размене, учи разумевању и толеранцији. Од 109 школа које су се јавиле за учешће 30 је одабрано, а једна од њих је параћинска Економска школа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени