НА НОВОСАДСКОЈ ГРБАВИЦИ ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ВРТИЋА: ПУ "Радосно детињство" добија до краја године свој 77. објекат

З. Г.

02. 02. 2023. у 21:01

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милан Ђурић положио је данас камен темељац за изградњу вртића Предшколске установе „Радосно детињство“ на Грбавици који ће се налазити на углу улица Мише Димитријевића и Кола српских сестара, на локацији некадашње полицијске станице.

НА НОВОСАДСКОЈ ГРБАВИЦИ ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ВРТИЋА: ПУ Радосно детињство добија до краја године свој 77. објекат

Прес служба Града Новог Сада

Како је наведено у саопштењу, Ђурић је рекао да је планирано да радови буду завршени до краја ове године и истакао да је за ту инвестицију из буџета Града издвојено 298 милиона динара.

- Изградња овог, 77. по реду вртића „Радосног детињства“ омогућиће пријем још 225 деце. Тиме смо све ближи циљу да листе чекања постану прошлост.

Градоначелник је подсетио да је протеклих десет година изграђено шест а санирано, дограђено и реконстуисано осам објеката градске предшколске установе и додао да ће током ове године почети да ради нови вртић на Адицама, који ће примити још 250 деце, као и да је у току доградња вртића у Ковиљу и реконструкција објекта Предшколске установе на Клисанском путу.

- Наставићемо снажно да улажемо у образовање, за које се из буџета Града ове године издваја чак 7,3 милијарде динара - рекао је Ђурић и додао да је Нови Сад, први град у земљи који је обезбедио потпуно бесплатан боравак деце у вртићима „Радосног детињства“.

Из градског буџета се за боравак у вртићима 17.360 малишана издваја 750 милиона динара а за боравак 3.700 деце у приватним вртићима издваја се 380 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)