ВОЗИЛО ЗА БОЉИ ЖИВОТ: Влада Јапана удружењу параплегичара Мачванског округа поклонила специјални комби

В. МИТРИЋ

28. 01. 2023. у 14:35

ВЛАДА Јапана обезбедила је 48.730 евра Удружењу параплегичара Мачванског округа за набавку специјалног комби-возила са рампом - о чему су у граду на Сави - у присуству министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николе Селаковића, те градоначелника Шапца др Александра Пајића - уговор потписали амбасадор Јапана Такахика Кацумата и први човек поменуте асоцијације Здравко Јокић.

ВОЗИЛО ЗА  БОЉИ ЖИВОТ: Влада Јапана удружењу параплегичара Мачванског округа поклонила специјални комби

Фото: В.Митрић

 - Радује ме што ћемо корисницима у инвалидским колицима, широм Мачванског округа, моћи да обезбедимо безбедан и поуздан свакодневни превоз до здравствених установа и свих других места која ће им живот учинити бољим и испуњенијим. Чуо сам да ће се набавком новог возила повећати могућност корисника да учествују у културним и спортским активностима - поручио је амбасадор Јапана, подсећајући да је ово само део дугогодишње хуманитарне помоћи његове земље, која је широм Србије већ реализовала 246 пројеката из области здравства, образовања, социјалне, те заштите животне средине.

Председник Удружења параплегичара Мачванског округа Здравко Јокић није крио задовољство због чињенице да је донација, заправо, најбоља потврда да су током протекле 23 године добро радили.

 - Шабац је једини у Србији збратимљен са неким јапанским градом, нама драгим Фуџимијем. Зато је ово свечани дан за нашу локалну самоуправу, јер смо уговором о овој донацији начинили значајан искорак у побољшању квалитета живота свих наших суграђана. Амбасада Јапана чини значајне напоре да на квалитетан начин помогне како Шапцу, тако и другим градовима у Републици Србији, а ми ћемо за ново возило обезбедити возача и сносити трошкове куповине горива - поручио је градоначелник др Пајић, подсећајући да су Шапчани у овогодишњем буџету за социјалну заштиту определили 322 милиона динара, остајући српски лидер са чак шест праваи 12 услуга.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић каже да је донација Владе Јапана, заправо, симболичан наставак прославе лањског јубилеја - 140 година дипломатских односа двеју земаља.

 - Ово је једно од првих пет возила ове врсте у нашој земљи, а Шабац предњачи у акцији "Србија без баријера".Министарство на чијем сам челу је у 2022. издвојило око 18,5 милиона само за потребе особа са инвалидитетом. Једно је помоћ удружењима, што износи око два милиона и 235.000, а друго безмало 16,3 милиона динара за помоћ предузећима која практикују професионалну рехабилитацију запошљавање особа са инвалидитетом - прецизирао је министар Селаковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је Аљбину Куртију да за његову мржњу према Александру Вучићу нема ни лека ни доктора.

21. 03. 2023. у 19:57 >> 20:31

Коментари (0)

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру