СЛАВА МАНАСТИРА ТРОНОША И САБОР НА ВАВЕДЕЊЕ: У Лозници се окупили верници који су уживали у литургији епископа Јеротеја

04. 12. 2022. у 12:52

ЕПИСКОП шабачки Јеротеј служио је свету архијерејску литургију у Манастиру Троноша, код Лознице, задужбини Немањића, старој 705 лета, чији је некадашњи архимандрит Стефан Јовановић, рођен у Текеришу, пре пет година уписан у књиге светих Српске православне цркве.

СЛАВА МАНАСТИРА ТРОНОША И САБОР НА ВАВЕДЕЊЕ: У Лозници се окупили верници који су уживали у литургији епископа Јеротеја

фото.в митрић

Данас је прослављена слава ове светиње. Владика је, пре резања славског колача, причестио, лично, многе вернике из Јадра, Рађевине и других места, а то су чинили и свештеници у црквеној порти. То је прва посета епископа Јеротеја светињи од када је дошао на трон Епархије шабачке СПЦ.

Манастирска црква је била пуна верника, који су уживали у литургији, којој је прелеп тона дао епископ, са свештенством и моноаштвом, али и чланови црквеног хора.Биле је пуна и црквена порта богомоље, коју воле врници, не само из тог дела Србије, већ и из Републике Српске, БиХ, земаља у региону и иностранства.

- Оволики број верника на литургији и причешћу, нарочито младих, сведочи да су код нас били и остали јаки и снажни корени вере Исусове, а то је и пример да је народ, с радошћу, дочекао свог архипастира, владику Јеротеја - каже Петар Банковић из Лознице.

- Диван је осећај ове слоге, саборности и „синфоније“ између свештенства и монаштва и верника. Тако је било, вазда, код нас Јадрана, који смо чували и сачували веру кад је било најтеже - каже саговорник.

Сви манстири и цркве, не само јуче, већ и у суботу, у Епархији шабачкој, препуни су верника, који долазе на свето причешће. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

КАКО ЈЕ ЋИРО БЛАЖЕВИЋ ГОВОРИО О НОВАКУ: Ђоковић? Ја га обожавам, он је највећи спортиста на планети! (ВИДЕО)