ГРАД ЗНА ШТА СУ МУКЕ: Параплегичари у шабачком крај

03. 12. 2022. у 23:13

ПОВОДОМ обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, Удружење параплегичара Мачванског округа представило је своје активности у текућој години у просторијама Одељења за пољопривреду града Шапца. 

ГРАД ЗНА ШТА СУ МУКЕ: Параплегичари у шабачком крај

фото:В.Митрић

Презентацији су, поред чланова удружења, присуствовали и Блажа Кнежевић, заменик градоначелника Шапца, Јелена Викић, члан Градског већа за здравство и Јелена Милошевић, члан Градског већа за социјалну политику.

Јелена Милошевић каже да је град Шабац има развијен систем социјалне заштите, са шест права и 11 услуга и да континуирано издваја значајне паре социјалне заштите на локалном нивоу.

- Ребалансом буџета града Шапца за ову годину опредељено је преко 320 милиона динара за социјалну заштиту -прића Милошевићева. - За личног пратилаца и персоналног асистента у овој години из локалне касе издвојено је 32 милиона динара. Осим тога, доступни су дневни боравци за децу и одрасле, предах смештај, а у наредном периоду биће лиценцирана нова услуга- становање уз подршку особа са инвалидитетом.

Град финансира и функционисање Спортског савеза особа са инвалидитетом који броји више од 100 чланова и постижу изузетне резултате. Кроз Локални акциони план запошљавања подстичемо рад и запошљавање особа са инвалидитетом.

Др Јелена Викић, члан Градског већа за здравство истакла је да су особе са инвалидитетом прошле кроз тежак период да би се избориле са проблемима са којима се сусрећу.

- Имамо више од 800 хиљада особа са инвалидитетом у нашој земљи. Целокупно друштво мора да учествује у пројектима и активностима које помажу да се превазиђу проблеми са којима се свакодневно суочавају особе са инвалидитетом и да им омогућимо да живе са нама, а не поред нас. Поносна сам на ова удружења и Град Шабац ће увек бити отворен за сарадњу и комуникацију са њима”, истакла је др Јелена Викић.

Славиша Савић, секретар Удружења параплегичара Мачванског округа истакао је да је ово 22 година како се чланови удружења окупљају да представе активности које су имали током године.

- Трудили смо се да створимо друштво једнаких за све на читавом округу. Скромним корацима напредујемо, али видљива је подршка друштвене заједнице и локалних институција које улажу напоре да учинимо све што је могуће да изједначимо услове, како за особе са инвалидитетом, тако и за остале грађане, првенствено у погледу приступачности, наравно, и у превазилажењу предрасуда. Образовање и запошљавање јесу један од аспеката који утичу на побољшање живота особа са инвалидитетом - истакао је Славиша Савић.

У име Града Шапца, захвалницу за подршку од представника Удружења параплегичара Мачванског округа добили су заменик градоначелника Блажа Кнежевић, члан Градског већа за здравство др Јелена Викић и члан Градског већа за социјалну политику Јелена Милошевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну