ПОМОЋ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ БИЛА НЕОПХОДА: У Суботици настављају са унапређењем водоводне мреже

Ј. Л.

29. 11. 2022. у 18:22

ПОСЛЕ Вишњевца и Мишићева, наставља се унапређење водоводне мреже и у другим деловима Суботице.

ПОМОЋ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ БИЛА НЕОПХОДА: У Суботици настављају са унапређењем водоводне мреже

фото: Ј.Л.

За потребе бушења и стављања у функцију два бунара у Суботици и Чантавиру, из градског буџета опредељено је 40 милиона динара.

- Један бунар ће се бушити у Суботици, на највећем водозахвату, а други у Чантавиру као замена за постојећи који је бушен почетком деведесетих, а познато је да је радни век једног бунара 30 година - каже Ђерђ Шугар, директор ЈКП "Водовод и канализација" .

Пошто ово јавно предузеће још има обавезу враћања кредита Европској банци за обнову и развој, новац за проширивање водоводне мреже обезбеђена су из буџета Града Суботице.

-Наша обавеза је да ширимо водоводну мрежу, али да би дугорочније могли да се ширимо неопходно је да паралелно појачавамо и производњу воде како би се капацитети пратили ширење - додаје Имре Керн, заменик градоначелника Суботице. - Водовод има још две године обавезе враћања кредита Европској банци за обнову и развој, па је зато ова помоћ локалне самоуправе била неопходна да би се реализовала ова два пројекта. Када се упореди тих 200 милиона динара кредита наспрам инвестиције од 40 милиона јасно је да нема овог кредитног оптерећења колико би биле могућности "Водовода" да даље развија водоводну и канализациону мрежу.

Фото: Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!