ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ У НЕГОТИНУ: Расписан конкурс - Општина дели новац за уградњу соларних панела

С. М. Ј.

27. 11. 2022. у 19:50

ОПШТИНСКО веће општине Неготин расписало је јавни конкурс за доделу бесповратних средстава домаћинствима за енергетску санацију породичних кућа и станова, овога пута за уградњу соларних панела и унапређење термотехничког система. За те намене издвојено милион динара.

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ У НЕГОТИНУ: Расписан конкурс - Општина дели новац за уградњу соларних панела

Фото: С. М. Ј.

Конкурс за доделу беспровратних средстава за мере из програма енергетске ефиканости, који је отворен до 23. децембра, предвиђа уградњу соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе, као и беспровратна средства за унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркуларних пумпи, термостатичких вентила и делитеља топлоте.

Заинтересовани могу да конкуришу за средства за набавку и уградњу соларних панела, инвертера и пратеће инсталације за породичне куће за производњу електричне енергије за сопствене потребе, уградњу двосмерног мерног уређаја за мерење предате и примљене електричне енергије, израду неопходне техничке документације и извештаја извођача радова на уградњи соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије који су у складу са законом неопходни приликом прикључења на дистрибутивни систем.

Средства су намењена и за уградњу електронски регулисаних циркулационих пумпи за породичне куће, као и опремање система грејања са уређајима за регулацију и мерење предате количине топлоте објекту, као штои су калориметри, делитељи топлоте и баланс вентили.

Снага соларних панела, наводи се у конкурсу, не може бити већа од одобрене снаге мерног места, која је наведена у рачуну за утрошену електричну енергију, а максимално до и једнако шест киловата  и остале неопходне инсталације за производњу електричне енергије и прикључење на дистрибутивни сyстем.

За ове намене опредељено је милион динара, по пола из буџета Општине Неготин и Управе за финансирање и подстицање енергетске ефикасности Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

ОГРОМНА ЖИВОТИЊА СНИМЉЕНА У ЈАДРАНУ: Од призора застаје дах - израња из вода, прска, па се враћа у дубине (ВИДЕО)