РЕКА ВАЉА СМЕЋЕ: Набујали Ибар се излио у Краљеву

Г. ЋИРОВИЋ

21. 11. 2022. у 10:25

НАБУЈАЛИ Ибар поплавио је своје приобаље у Краљеву - баште плажних барова уз саму реку, градску плажу и оближње спортске терене, али бар засад није угрозио домаћинства и причинио већу штету.

РЕКА ВАЉА СМЕЋЕ: Набујали Ибар се излио у Краљеву

Г.Шљивић

Услед обилних падавина, водостај ове реке која протиче кроз центар Краљева нарастао је готово два метра, а бујица са собом носи гомилу разног отпада из свог горњег тока и клисуре.

Г.Шљивић

Ибар носи велику количину отпада из горњег тока

Већа количина смећа и поломљеног дрвећа тако се зауставила код сплавова на левој обали чији запослени покушавају да заштите ове угоститељске објекте од јачих удара пливајућег отпада.

Г.Шљивић

Смеће око сплава на Ибру

- Ситуација је под контролом, а најважније је да Ибар није ни приближно угрозио бунаре за водоснабдевање у Жичком и Конаревском пољу, као и што мирују бујични водотокови. Немамо угрожених домаћинства, ни угрожену инфраструктуру – каже Здравко Максимовић, руководилац Одељења за послове цивилне заштите краљевачке Градске управе.

- Пратимо ситуацију из минута у минут и у случају потребе све службе су у приправности да правовремено реагују.

Г.Шљивић

Ибар кроз Краљево

Испод Главчићевог моста у центру града, Ибар је уз саму десну обалу притерао и оштетио конструкцију сплава који је од летос у изради, али је и даље недовршен и није у функцији.

Г.Шљивић

Оштећен сплав у изградњи

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну