ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ ВРАЊА: Мaли Вукан однео велику победу над болешћу

Ј. С.

06. 10. 2022. у 11:10

ЈЕДНОГОДИШЊИ Вукан Стоиљковић је пре две недеље, након 3,5 месеца коришћења, скинут са стероида који су саставни део лечења Золгенсмом, коју је примио пре четири месеца.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ ВРАЊА: Мaли Вукан однео велику победу над болешћу

Фото: Ј.С.

Његови родитељи кажу за Новости да им боравак у болници у Мађарској већ месецима не пада тешко јер је бољитак код њиховог дечака видљив из дана у дан.

- Пресрећни смо јер је сваки дан све боље, интензивно вежба са нама и терапеутима и показује добар напредак. Његови покрети су све стабилнији, почео је да се окреће сам, полако вежбамо и седење. Све те ствари код СМА тип 1 деце су незамисливе без терапије – кажу Ивана и Милош, млади родитељи из Врања.

Мајка Ивана не крије радост што се све одвија добро. Она каже да је мали Вуле добро, и да им је то најважније.

- Добра му је крвна слика, показују анализе које су нам доставили у среду. Одлично је поднео терапију и његов организам је Золгенсму лек поднео без проблема и није било нус појава – каже Ивана.

Они се захваљују свима који су помогли да Вукан прими терапију и радују се сваком његовом напретку. О датуму повратка у Србију не желе да говоре, али ако све буде како ваља, већ у новембру би требало да мали Вукан са мамом и татом дође у родно Врање.

БОНУС ВИДЕО - Јунак спасао Скопље од нових жртава: Ко је био Максим који је први подвижник Вечерњих новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)