"ЈАКА ЖЕНА": На Палићу додељена признања

Ј.Л.

27. 09. 2022. у 15:08

ДУБРАВКА Ђедовић Негре, Сања Подунавац Кузмановић, проректорка за наставу Универзитета у Новом Саду, модна креаторка Сузана Перић, Сузана Скендеровић, самохрана мајка троје деце од којих је једно са аутизмом, Оливера Ђуровић, главна медицинска сестра Специјалне болнице “Свети Сава”, Маја Волк, Љубинка Миловановић, управница Прихватног центра у Прешеву, водитељка Јована Јеремић, Нина Мандовић, сребрна одбојкашица Србије, Мира Ковачев из УЖ "Стапарска ружа", само су неке од дама које су понеле епитет "Јаке жене 2022". Признања су им уручена у оквиру истоимене конференције која се одржава на Палићу.

ЈАКА ЖЕНА: На Палићу додељена признања

фото Ј.Л.

Четврту Конференцију “Јака жена” свечано је отворио Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам,  истичући значај лепшег пола у целом нашем друштву и подсећајући на конкретне видове подршке женском предузетништву које премашују 15 милиона динара.

- Желимо да представимо жене које су у прилично неправедном окружењу успеле да се изборе И постану лидери у ономе чиме се баве. Отац сам две ћерке и жеља ми је да оне израсту у јаке жене, да не зависе ни од кога. На женама је да се боре и да разговарају са мушкарцима, а на мукарцима је да схвате да жена није ничије власништво, да треба сама да одлучује о свом животу и да ни по чему није мање вредна – поручио је Ненад Иванишевић. – Женски успех на Балкану је дупло тежи од мушког, а уз то, ту је и неформални рад, свакодневна брига око куће и деце, који је по неким студијама 500 евра месечно. Жена је стуб породице, а породица стуб друштва. Кроз различите мере подршке женском предузетништву и старим занатима, желимо да оснажимо жене да се баве својим бизнисом, а и у осталим конкурсима дајемо предност женама које управљају предузећем.

Конференција „Јака жена“ посвећена је женама из свих сфера живота, о чијем раду се можда не зна много, али је веома значајан.

- Изненађена сам овим признањем. Ово је прво признање за ових десет година рада. Не сматрам себе јаком женом, из беса сам покренула “Кућу иза дуге” и “Аутизам” Суботица и корачамо заједно са целом друштвеном заједницом јер желимо да особе са аутизмом укључимо у сфере живота које су у складу са њиховим способностима. Ја сам само једна мајка која не одсутаје са тог пута, мисије, визије и сна, јер особе са аутизмом могу заиста пуно – са пуно емоција рекла је Сузана Скендеровић, самохрана мајка троје деце од којих је један аутистичан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

СРЦЕ МИ КУЦА ЗА ОБЕ НАЦИЈЕ Прелепој Српкињи удатој за репрезентативца Швајцарске је данас најтеже (ФОТО)