УВЕДЕНЕ МЕРЕ ШТЕДЊЕ: У Врњачкој Бањи смањују потрошњу електричне и топлотне енергије

Г. ЋИРОВИЋ

19. 09. 2022. у 06:20

ОПШТИНСКО веће Врњачке Бање усвојило је Наредбу о мерама за смањење потрошње електричне и топлотне енергије, која је ступила на снагу 15. септембра.

УВЕДЕНЕ МЕРЕ ШТЕДЊЕ: У Врњачкој Бањи смањују потрошњу електричне и топлотне енергије

Г.Шљивић

Овом Наредбом обухваћени су објекти Општинске управе, јавних предузећа, установа, друштава и агенција чији је оснивач Општина, образовне установе, спортски и други објекти, чије трошкове енергије плаћа врњачка локална самоуправа.

Поред осталог, на основу наредбе, потрошња електричне енергије јавне расвете, уз поштовање минималног безбедносно-оправданог нивоа, смањиће се за 33 одсто. Биће ограничена расвета спортских хала, школских сала и спортских терена, уз отказивање тренинга после 19 сати, док се за тренинге у периоду до тог термина може користити само 50 одсто инсталиране расвете.

У објектима јавних предузећа и установа прописана је уштеда од 15 одсто. Тако ће се радни простори прилагодити да се коришћење струје сведе на најнижу меру. Примера ради, забрањује се коришћење грејалица на струју, као и осветљења у унутрашњим просторијама и канцеларијама када има довољно дневне светлости.

Осим тога, препоручује се побољшање енергетске ефикасности променом прозора и побољшањем изолације, као и тамо где је то могуће, прелазак са грејања на струју на други вид грејања.

Наредба

У НАРЕДБИ се додаје да ће се непридржавање наведених мера сматрати тешком повредом радне обавезе, а као одговорна лица одређени су начелник Општинске управе и директори јавних предузећа и установа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и Ђедов мали гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и "Ђедов мали" гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЦЕЛА Србија је још једном уз фудбалску репрезентацију. Вероватно је веома мали број оних који нису пратили трилер меч Србије и Словеније у другом колу групе "Ц" на Европском првенству у Немачкој.

20. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура