ПОЧЕТАК РАДОВА ВЕЋ ОВОГ ЛЕТА: Држава издваја 60 милиона динара за санацију депоније "Дубоки поток" код Прибоја

А.Ровчанин

08. 07. 2022. у 16:27

МИНИСТАРСТВО заштите животне средине Владе Србије, издвојиће 60 милиона динара за прву фазу радова на санирању депоније “Дубоки поток” у Друглићима код Прибоја. Уговор су у Београду потписали министарка Ирена Вујовић и председник општине Прибој Лазар Рвовић.

ПОЧЕТАК РАДОВА ВЕЋ ОВОГ ЛЕТА: Држава издваја 60 милиона динара за санацију депоније Дубоки поток код Прибоја

Фото: А.Ровчанин

Почетак радови на санирању депоније очекују се већ овог лета, након споровођења тендерске процедуре. Прва фаза подразумева санирање највећег  дела депоније у Друглићима. Њена потпуна рекултивација и претварање у зелену оазу, уследиће када се престане са одлагањем смећа, односно када са радом почне Трансфер станица “Бањица”, што се очекује у овој години.

Од санирања депоније “Стањевине” на уласку у Пријепоље, према потписаном споразуму, комунални отпад поред Прибоја и Нове Вароши, на депонију “Дубоки поток” одлаже и општина Пријепоље, која је тако делом преузела и обавезу одржавања саме депоније.

Санирање депоније “Дубоки поток”  у Друглићима саставни је део глобалног пројекта Министарства заштите животне средине – “Лим без депонија у току кроз Србију, и уместо њих зелене оазе”.

Тако је пре две године након чишћења Потпећког језера, престала са радом и култивисана депонија “Стањевине”, а узводно од ХЕ “”Потпећ”, на реци Лим, постављене су три речне преграде за прикупљање и уклањање плутајућег отпада, за шта је ресорно министарство издвојило око 70 милиона динара.

БОНУС ВИДЕО:

БОГОСАВ ЖИВКОВИЋ: Светска слава почела је од змије са слузавим трагом и бркатим човеком


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕОБИЧНА СИТУАЦИЈА НА САХРАНИ У СРБИЈИ: Младић је носио крстачу - осећао се чудно због онога што је на њој писало