ТРУДНИЦАМА НЕ НАПЛАЋУЈЕ НИ ЈАГОДЕ НИ ЛУБЕНИЦЕ: Продавац воћа и поврћа Дарко Милосављев необичним хуманим гестом изазвао пажњу јавности

Богољуб Грујић

03. 07. 2022. у 08:13

ЖИВА је истина - рођени Новобечејац Дарко Милосављев свакој трудници, која сврати у његову пиљару под отвореним небом у центру банатске вароши на Тиси, не наплаћује лубеницу или јагоде.

ТРУДНИЦАМА НЕ НАПЛАЋУЈЕ НИ ЈАГОДЕ НИ ЛУБЕНИЦЕ: Продавац воћа и поврћа Дарко Милосављев необичним хуманим гестом  изазвао пажњу јавности

Дарко редовно учествује и у хуманитарним акцијама, Фото Невена Суботић

Како сам каже, то је његов скромни поклон "за добробит човечанства".

- Ништа то није ново, то радим већ седам-осам година, колико се бавим овим послом и ето, сад је одједном то постало интересантно - онако по банатски, хладнокрвно каже Дарко.

Наш саговорник инсистира да напишемо како му никада није била намера да скрене пажњу овим гестом на себе и да му је сада, када се све рашчуло, помало и непријатно.

- Нема неког правила, сад да дође трудница и изабере јагоде на пример, бесмислено је да јој премеравам колико је ставила у врећицу, или да бројим да ли је једном или више пута у току дана дошла по лубеницу - наставља Дарко, некадашњи спортиста и произвођач зраве хране, а сада, како сам каже, само човек који продаје воће и поврће.

Фото Невена Суботић

Присећа се Милосављев разних згода и незгода из своје пиљаре, па и случаја када једна трудница није желела поклон лубеницу, које су сада актуелне, јер је сезона јагода скоро па прошла. Било му је непријатно и када му је једна пунија дама стидљиво рекла да је заиста трудница, а он је, не обраћајући пажњу, помислио да само има проблем са вишком килограма.

- Рекла је, ма нема везе, не морам узети лубеницу, али заиста јесам трудна, а онда сам ја скоро пропао у земљу и извињавао се - каже уз осмех, истичући да неће свет пропасти, па ни он и његово пословање, због неколико лубеница или килограма јагода.

Фото Невена Суботић

Како сам каже, дневно две-три лубенице поклони суграђанкама у другом стању, а једна старија жена, када је чула за његове поклоне, дошла је и рекла му: "То што чиниш је велико дело и срећа ће те пратити".

- Било ми је драго, ја то заиста не радим да бих себе промовисао или у маркетиншке сврхе, једноставно тако хоћу и хвала Богу да могу, па ћу то радити и убудуће - додаје на крају Дарко Милосављев, уз напомену да сваке године организује акцију прикупљања средстава за куповину новогодишњих пакетића за децу која болују од параплегије, или су им родитељи корисници народне кухиње, а учествовао је и у акцији за прикупљање помоћи за лечење дечака Павла.

Фото Невена Суботић

10.000 ЗА БОСТАН

- ОРГАНИЗОВАЛИ смо хуманитарну акцију, прикупљали новац за лечење девојчице Валентине, дошао је Зоран из Новог Бечеја, убацио у кутију са прилозима 10.000 динара и питао, могу ли да узмем једну лубеницу...

ПОМОЋ ДРУГАРА ЖИВЕ

ОСИМ подршке укућана и запослене раднице, која се обично приликом разних хуманих аукција одриче своје зараде, Дарко истиче и помоћ свог пријатеља Живе Јаковљева, који је увек ту када треба предузети нешто хумано.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

СВИ ЖЕЛЕ ЛЕТОВАЊЕ НА ТИРКИЗНОЈ ОБАЛИ: Кемер вам доноси прелепу боју мора и хотел који носи име те најлепше нијансе плаве