ОПШТИНСКИ "КВАСАЦ" ЗА БИЗНИС: Темерин недавно добио 18 нових предузетника, а 15 незапослених нашло посао

З. Рајић

25. 06. 2022. у 06:20

ОПШТИНА Темерин је добила 18 нових предузетника, а 15 незапослених је нашло посао код 10 послодаваца.

ОПШТИНСКИ КВАСАЦ ЗА БИЗНИС: Темерин недавно добио 18 нових предузетника, а 15 незапослених нашло посао

Субвенције за самозапошљавање, Фото Општинска управа

То су резултати конкурса који је за доделу субвенција за самозапошљавање и отварање радних места локална самоуправа расписала почетком марта, а обнародовала их недавно свечаном доделом уговора покретачима бизниса и власницима фирми спремних да повећају број запослених.

- За те намене смо из буџета издвојили шест милиона динара, по 200.000 за људе који започињу сопствени бизнис и по 160.000 послодавцима за свако новоотворено место.

Конкурс је обустављен кад се пријавио одређени број кандидата који су испуњавали услове - рекао је председник општине Темерин Младен Зец.

Наталија Ђорћевић, Душан Марјановић , Фото Општинска управа

Душан Марјановић, начелник Одељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере у јужнобачкој филијали НСЗ у Новом Саду, истакао је да је, захваљујући подстицајима локала, незапосленост у Темерину од прошле до ове године смањена за 18 одсто. Мира Родић, чланица ОВ, задужена за привреду, предочила је да у Темерину са 28.000 становника, који чине још и насеља Бачки Јарак и Сириг, има више од 1.200 приватних предузетника.

- Око три четвртине свих запослених у нашој општини је у области привреде и предузетништва, што је услов развоја локалне заједнице. У последњих десет година незапосленост у Темерину опала је за невероватна 53 одсто - изнела је Родићева.

Колико значи подстрек Општине, објаснила је Наталија Ђорђевић, која је одлучила да се бави видео-продукцијом.

- Део субвенције потрошићу на опрему и елементе који недостају, а остатак ћу депоновати за измирење пореза - казала је Наталија.

ПРЕСЛИКАНО

Марјановић је саопштио да је у Темерину тренутно свега око 1.200 незапослених, наводећи да је ситуација у овој општини "пресликана" из Јужнобачког округа, где се за 10 година такође преполовио број људи који чекају посао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи