УЛОВ НА ДРИНИ ЗА ШАМПИОНСКИ ТРОН: Риболовци из Параћина победници Купа јадранско-подунавских земаља (ФОТО)

З. РАШИЋ

24. 06. 2022. у 07:52

ВИЦЕШАМПИОН Балкана из 2019. године у спортском риболову у дисциплини фидер, екипа Организације спортских риболоваца "Мрена" из Параћина покорила је Дрину минулог викенда на истом такмичењу у истој дисциплини.

УЛОВ НА ДРИНИ ЗА ШАМПИОНСКИ ТРОН: Риболовци из Параћина победници Купа јадранско-подунавских земаља (ФОТО)

Фото Приватна архива

Овог пута освојили су шампионску титулу и у Параћин донели два пехара са Купа јадранско-подунавских земаља у Вишеграду која су придодали пребогатој колекцији клуба. Прелазни пехар остаје ту годину дана након чега одлази наредном освајачу титуле. Други пехар им је у трајном власништву.

Параћински спортски риболовци су досад, током седамдесет година традиције клуба, освојили више од 600 пехара. Вероватно спадају међу најтрофејније клубове у Србији. То је податак на који је "Мрена" поносна, истиче њен председник Мирослав Митровић. Он је уједно био капитен победничке екипе у Вишеграду на Балканском првенству одржаном 18. и 19. јуна.

Фото Приватна архива

- То је био 4. Куп јадранско-подунавских земаља у организацији Риболовачког савеза Босне и Херцеговине у фидер дисциплини. Учествовало је дванаест екипа из Хрватске, Словеније, Србије и БиХ, док су Црногорци одустали. У свакој екипи била су четири риболовца, а поред мене као капитена, екипу "Мрене" чинили су још Марко Милошевић, Стефан Арсић и Милош Петровић. Момци су пецали оба дана, а ја сам био у логистици. У фидер дисциплини риба се лови хранилицом, а риболовац је на столици пет сати. Мери се килажа рибе независно од врсте. Победник је онај ко има најтежи улов - прича Митровић.

Додаје да је такмичарска стаза у водама Дрине била на свега километар од хидроелектране и да услови за риболов нису баш били најповољнији због брзог тока и водостаја. Иако Дрина обилује крупном рибом, било је згодније да се лови ситна, док је свака већа риба била "бонус".

ПРВАК "СПИНА"

ТАКМИЧЕЊА у риболову су због епидемије ковида мало живнула тек прошле године, али "Мрена" је тад слабо наступала због финансијских проблема. Ове године кренуло им је одлично. Такмичења су још у току, осим у дисциплини спин, где је сезона завршена. То је лов пастрмке вештачким мамцима. "Мрена" је ту добила првака државе јер је титулу први пут освојио Мирослав Каличанин, иначе репрезентативац риболовачког тима Србије.

Фото З. Р.

ЈОВАН НАЈМЛАЂИ

НАЈУСПЕШНИЈИ риболовац "Мрене" је, по Митровићевим речима, Владан Мркушић, вишеструки победник првенстава Србије у дисциплини пловак и два пута првак Балкана у појединачној конкуренцији. Најмлађи члан је Јован Милетић (15), који се врло успешно такмичи од прошле године и у свом узрасту је био трећи. Сад је у старијој категорији - до 19 година. После прва два кола налази се међу првих пет такмичара. Милутин Илић и Зоран Фатур превалили су седамдесети рођендан и најстарији су у "Мрени", а наступају у ветеранској лиги.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ПЕШЧАНОЈ ПЛАЖИ И У ОБИЉУ ЗЕЛЕНИЛА: Чувени хотел из ланца надалеко познатог по квалитету и доброј услузи