ВОДА ЈОШ УВЕК ТЕХНИЧКА, ДОК ЗЗЈЗ НЕ КАЖЕ ДРУГАЧИЈЕ: Настављено испирање магистралног цевовода у Крушевцу

С. Б.

06. 06. 2022. у 13:46

КРУШЕВАЦ, Александровац, Ћићевац и део Трстеника већ други дан користе техничку воду, након завршетка раније најављених радова на магистралном цевоводу. Алтернативно снабдевање пијаћом водом путем цистерни биће настављено све док резултати анализа Завода за јавно здравље не покажу потпуну исправност.

ВОДА ЈОШ УВЕК ТЕХНИЧКА, ДОК ЗЗЈЗ НЕ КАЖЕ ДРУГАЧИЈЕ: Настављено испирање магистралног цевовода у Крушевцу

фото: С. Бабовић

- Настављено је планирано испирање мреже и стабилизација система водоснабдевања-предочено је данас у ЈКП Водовод Крушевац.

- Завод за јавно здравље Крушевац креће са испитивањима воде. Сви корисници имају техничку воду, како је и било најављено.

Техничка вода која је тренутно у систему, подсећају у овом предузећу, није за пиће и кување (припремање хране) и тако ће бити све док Завод за јавно здравље званично не укаже да је вода исправна и за пиће. Распоред цистерни се објављује и редовно ажурира на официјалној презентацији Водовода - www.vodovodks.com, ФБ и Инстаграм профилу ЈКП Водовод – Крушевац, као и путем медија.

Рестрикције у водоснабдевању, како је раније било најављено, кренуле су у суботу од 1 сат иза поноћи, па све до касних вечерњих сати истог дана, када је техничка вода почела да се пушта у систем.

Обављени радови на 14 километара мреже подразумевали су замену дотрајалог вентила муљног испуста, комплетно испитивање мерне опреме и њено усклађивање са аутоматским радом, који се прати у командном центру. Завршен је и ремонт прстенастог вентила, који регулише проток воде у зависности од потрошње, као и замена мерача хлора на цевоводу испод резервоара у Липовцу.

БОНУС ВИДЕО:

ПОГЛЕДАЈТЕ УСПОМЕНЕ ИЗ АЛБУМА КРУШЕВЉАНА

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДИРЉИВА ПРИЧА ВУКА БОЈОВИЋА: Стари Београђанин је ушао у канцеларију и дао ми најдрагоценији поклон - био сам ГАНУТ, то је НАЈВЕЋЕ ПРИЗНАЊЕ