МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СРБИЈИ: Признање власотиначком Завичајном музеју

И.М.

23. 05. 2022. у 12:15

Завичајни музеј, који ради у оквиру власотиначког Културног центра, добитник је признања за прошлогодишње учешће на манифестацији „Музеји за 10“. Власотинчани су изабрани међу пет најбољих у конкуренцији педесетак установа и институција културе.

МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СРБИЈИ: Признање власотиначком Завичајном музеју

фото: И.Митић

Признање је стигло од оснивачког одбора поменуте манифестације за низ активности, а запосленима у Културном центру у Власотинцу „представља подстицај за даљи рад“.

- Награда је важна и због промоције нашег Завичајног музеја. Захвалан сам свим радницима Културног центра који су дали свој допринос у организацији вишедневног програма манифестације „Музеји за 10“, њеним координаторима Славку Спасићу и Биљани Ђорђевић као и Јасмини Златковић, историчару уметности, која је, као тадашњи радник Завичајног музеја, иницирала наше учешће – казао је Бранислав Катић, директор Културног центра.

Манифестација „Музеји за 10“ је национална музејска иницијатива, највећа у Србији и јединствена у Европи и ове године је обележена осми пут. Она повезује три важна датума - Међународни дан музеја, Европску ноћ музеја и Националну недељу музеја. Разноврсним програмом власотиначки Завичајни музеј је и ове године био њен део.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ОБАЛИ БОЈЕ ТИРКИЗА: Дијамант у центру Бодрума, избор због ког се нећете покајати никада