ПОСТАВЉА СЕ ВЕШТАЧКА ТРАВА: Завршавају се радови на новом стадиону у Пироту

В.Ћ.

19. 05. 2022. у 20:23

РАДОВИ на изградњи стадиона са вештачком травом у пиротском спортском комплеку Сењак , приводе се крају. Радници оних дана ужурбано постављају травнати „тепих“, који је набављен у Белгији.

ПОСТАВЉА СЕ ВЕШТАЧКА ТРАВА: Завршавају се радови на новом стадиону у Пироту

Фото: В.Ћирић

Пројекат који је отпочет пре шест месеци финасира се средствима из „ИПА“ фондова прекограничне сарадње Србије и Бугарске, односно Пирота и града Монтана у суседној Бугарској.

Након завршетка радова биће организовани пријатељски мечеви деце из Пирота и Монтане у оквиру пројекта „Спортске активности за младе-будућност за све“.После тога терен ће користити многи други спортисти. Ово је један од најквалитетнијих терена са вештачком травом у Србији-каже Наташа Стефановић из Канцеларије за локални економски развој у Пироту.

Изградњом овог терена, спортски центар на Сењаку добија четврти стадион за фудбал, међу којима је и главни градски стадион. У непосредној близини је и затворени базен, затим градско купалиште које ће бити отворено 1.августа, тако да ће спортска понуда односно инфратструктура бити компеклтно заокружена. У прекоргараничној сарадњи са Монтаном и другим градвовима у суседној Бугарској, Пирот је минулих година из европских фондова искористио неколико милиона евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ФИЈАКЕРИ ВОЗЕ САМО ЗА БАКШИШ: Новине у туристичкој понуди Кикинде