СЛАВА МЕСТА УЗ БОГАТ ПРОГРАМ: Почело обележавање Дана Власотинца

И.М.

19. 05. 2022. у 12:57

У Власотинцу су почели Дани Власотинца које, под покровитељством локалне самоуправе, организује Културни центар. Манифестација се одржава до 25. маја, а централни догађај је прослава славе – Преноса моштију Светог оца Николаја.

СЛАВА МЕСТА УЗ БОГАТ ПРОГРАМ: Почело обележавање Дана Власотинца

фото: И.Митић

У оквиру Дана Власотинца одржава се шаховски турнир, а биће изведена и позоришна представа „Борин цвет“ студената Педагошког факултета у Врању.

У галерији Културног центра, биће отворена изложба под називом „Великани српског глумишта“, у организацији Удружења „Жанка Стокић“ из Раброва, а најављен је и турнир у стоном тенису у СРЦ „Власина“.

У недељу, на дан преноса моштију Светог оца Николаја, након литургије, која почиње у 7.30 часова, из порте цркве кренуће литија улицама Власотинца до Крста. Резање славског колача обавиће се на том месту у 11 часова.

У оквиру ове манифестације, у уторак 24. маја, у сали Културног центра биће одржан и концерт традиционалне музике који ће извести Црквени ансамбл „Бранко“ из Лесковца, а дан касније на истом месту биће обележен Међународни дан нестале деце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПАМТИМО ЈЕ ИЗ ПОРОДИЧНОГ БЛАГА: Ова глумица је рођена сестра Ивице Дачића (ФОТО)