УСПЕШНИ КЛАДОВЉАНИ: Ученици МШ "Константин Бабић" бриљирали на Фестивалу музичких школа Србије

С.М.Ј.

18. 05. 2022. у 13:07

УЧЕНИЦИ Музичке школе „Kонстантин Бабић“ из Kладова донели су са 65. Фестивала музичких и балетских школа Србије, одржаном у Нишу, значајна признања.

УСПЕШНИ КЛАДОВЉАНИ: Ученици МШ Константин Бабић бриљирали на Фестивалу музичких школа Србије

Фото: приватна архива

Млади таленти из Kладова бриљирали су на 65. Фестивалу музичких и балетских школа Србије у Нишу, како у појединачној, тако и у категорији камерних ансамбала.

Наградама овенчан камерни састав „Дуо Ђердап“ који чине талентовани Никола Гинић из класе хармонике Душана Новчића и Стефан Бирић из класе клавира Данијеле Бинић донео је школи и општини титулу лауреата, свеукупног победника са максималних 100 поена.

Стефан Бирић, ученик петог разреда у класи клавира Златка Маличког освојио је са 91,71 поена прву награду у појединачној конкуренцији. На фестивалу у Нишу првом наградом окитио се и Никола Трујић, ученик трећег разреда на одсеку трубе Предрага Тасића кога је жири оценио са 92,14 поена.

Никола Пражић, ученик шестог разреда на одсеку хармонике Душана Новчића награђен је другом наградом са 87,29 поена, а Алексеј Думитрашковић, ученик трећег разреда на одсеку гитаре у класи Николе Мишића трећом наградом за резултат од  75,14 поена.

Кладовска Музичка школе која носи име по прослављеном композитору Константину Бабићу, од оснивања 1969. године, значајан је расадник талената. Нема смотре ни такмичења, од међуопштинског до републичког и међународног такмичења са којег се млади инструменталисти ове школе нису вратили са неком од прве три награде, а и редовни су учесници свих манифестација у граду. Успех на Фестивалу музичких и балетских школа Србије тек је један у низу, а судећи по ангажовању наставника и колектива, за младе таленте из Кладова тек ће се чути.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИМАМ 40 И ЈОШ САМ НЕВИНА: Атрактивна атлетичарка изненадила свет признањем - навела и разлоге