„ПАПРЕНИ“ НАСТУПИ МАРИЈЕ ШЕРИФОВИЋ И ДРАГАНЕ МИРКОВИЋ? Бура због концерата на "Слатким данима" у Црвенки

З. РАЈИЋ

18. 05. 2022. у 08:45

ПОСЛЕ фестивалско-сајамске манифестације "Слатки дани у срцу Бачке", која је недавно пету годину заредом одржана у Црвенки, на фејсбук-страници "Критична маса" у Кули најављена је "петиција да се угаси Туристичка организација општине Кула (ТООК), јер је општински буџет за само два дана испражњен за 100.000 евра".

„ПАПРЕНИ“ НАСТУПИ МАРИЈЕ ШЕРИФОВИЋ И ДРАГАНЕ МИРКОВИЋ? Бура због концерата на Слатким данима у Црвенки

Фото: С. Паравина

Тврди се да су толико заједно коштали концерти "на отвореном" Марије Шерифовић 14. маја и Драгане Мирковић наредне вечери, иако је директор ТООК Владимир Станковић то одлучно демантовао.

- Израчунајте, господо драга, колико вас кошта ТООК годишње кроз разне манифестације. Колико је то кубика дрва, школског прибора, ђачке ужине, хране за гладне, санитетских возила, униформи, леукопласта, завојног материјала, СМС порука за болесну децу... а ви сте лепо ђускали - написала је модераторка групе "Критична маса" Снежана Божовић.

Сличне критике са исте ФБ странице пљуштале су и прошле године, кад је тражено да се, због "превисоких хонорара, које је требало преусмерити за лечење тешко оболеле деце", на "Слатким данима" откажу гостовања Лепе Брене, Ђанија и групе Hurricane. Брена је, упркос томе, ипак наступила, а концерти Ђанија и "Ураганки" су отказани због временске непогоде.

- Врло је малициозно и ружно организовање манифестације доводити у везу са болесном децом. По тој логици ништа не би требало ни да се гради, нити улаже у спорт или културу, јер би било боље да се тај новац употреби за лечење деце. Општина није заборавила ту децу, јер је у буџету предвиђен новац за њихово лечење - рекао је Станковић.

Фото: С. Паравина

Он је изнео да је цело овогодишње издање "Слатких дана", које је укључивало и ангажовање певачице Тине Ивановић, рокенрол и блуз бендова, као и мажореткиња, тиктокера, аниматора и других забављача, коштало укупно 3,6 милиона динара.

- Насупрот онима који замерају, добили смо на хиљаде порука од посетилаца који су одушевљени концертима Марије и Драгане. Иако је наступала у време финала "Песме Евровизије", публика се гурала да слуша Марију, а процењује се да је Драгана привукла око 20.000 људи, што је рекордна посета у историји Црвенке - истакао је Станковић.

Фото: С. Паравина

Фанови из иностранства

ДИРЕКТОР ТООК наглашава да су наступи Марије Шерифовић и Драгане Мирковић попунили смештајне капацитете у кулској и околним општинама, јер су концертима присуствовали и фанови из Бугарске, Немачке, БиХ, Хрватске, Словеније...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ОБАЛИ БОЈЕ ТИРКИЗА: Дијамант у центру Бодрума, избор због ког се нећете покајати никада