МИРОВИЋ: За нове инвестиције у пољопривреду и водопривреду више од 1,22 милијарде динара

Новости онлајн

12. 05. 2022. у 15:36

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 45 уговора представницима 31 локалне самоуправе о суфинансирању изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације, и за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта на територији АП Војводине у 2022. години.

МИРОВИЋ: За нове инвестиције у пољопривреду и водопривреду више од 1,22 милијарде динара

Фото: Покрајинска влада

Реч је о уговорима чија је укупна вредност милијарду и 227 милиона динара, од чега је Покрајинска влада определила готово 794 милиона, а остатак локалне самоуправе.

- Удружујући се са локалним самоуправама, уложићемо знатна средства у ове важне пројекте који ће довести пијаћу воду у домаћинства и индустријске зоне, те омогућити безбедно одвођење и пречишћавање фекалних вода, као и уређење атарских путева. Снабдевање водом у Војводини једно је од најсложенијих питања на којем ћемо у годинама пред нама радити још више, како на реконструкцији бунара у мањим срединама, тако и на изградњи нових и обнови постојећих постројења у већим срединама - рекао је председник Мировић.

Председник је подсетио на то да је средствима Владе Србије изграђена фабрика воде у Вршцу, средствима Покрајинске владе у Ковачици, те да су току припреме за изградњу и реконструкцију три фабрике пијаће воде – у општинама Темерин, Оџаци и Беочин, које ће, како је најавио, бити завршене за највише годину и по дана.

- Захваљујући заједничком раду Владе Србије, Покрајинске владе и локалних самоуправа, радимо на томе да и у изградњи фабрика воде и у пројектима који се односе на канализациону мрежу достигнемо стандард који имају друге развијене земље - навео је Мировић и истакао да Покрајинска влада има степен реализације буџета у једној години већи од 95 одсто.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић нагласио да је од укупног износа средстава, за реализацију 18 пројеката за водне објекте и пет пројеката за објекте фекалне канализације опредељено 665 милиона динара, док је вредност 22 уговора за уређење атарских путева и отресишта 561, 8 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ХИТНЕ МЕРЕ ЗБОГ МОГУЋИХ НЕСТАНАКА СТРУЈЕ: У Аустрији ће делити оброке уколико дође до колапса