НА ЛЕТО ПРОЈЕКАТ, ОБЈЕКТИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Одржан састанак за изградњу нове болнице у Чачку

В. И.

21. 03. 2022. у 13:13

У ЗГРАДИ Градске управе одржан је радни састанак за реконструкцију старих и изградњу нових објеката Опште Болнице у Чачку, као и за изградњу Рехабилитационог центра у Овчар Бањи.

НА ЛЕТО ПРОЈЕКАТ, ОБЈЕКТИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Одржан састанак за изградњу нове болнице у Чачку

Фото: ГУ Чачак

Састанак је одржан у присуству пројектаната, директора и заменика директора Опште Болнице, представника републичких и градских предузећа и представника Градске управе Града Чачка.

– Град је до сада исплатио 12 милиона динара за озакоњење свих објеката, 85 милиона динара за комплетно пројектовање свих нових и реконструисаних објеката Опште Болнице, као и за пројектовање Рехабилитационог центра у Овчар Бањи – саопштено је из Градске управе.

У оквиру комплекса чачанске болнице има укупно 19 објеката, приближне површине 35.000 квадратних метара. Од постојећих 19 објеката, 11 је предвиђено за рушење, док је за осам објеката предвиђена реконструкција и промена намене.

– Предвиђена је изградња нових објеката и то: Инфективно одељење (2.000 квадрата), Хируршка болница (2.400 метара квадратних), котларница (500 квадрата), трафостаница 1 и 2, станица-третман мед гасова (2×250 квадрата), као и три портирнице – казао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

На састанку је истакнуто да би на лето требало да буде готов главни пројекат, а градња новог хируршког бллока болнице, према најавама, почеће крајем ове или почетком следеће године.

БОНУС ВИДЕО: ОВДЕ У ТИШИНИ МОЛИТВЕ НАСТАЈУ ЛЕКОВИТИ МЕЛЕМИ: Манастир Светог Апостола Томе

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СУСРЕТ КРАЈ ПАТРИЈАРХОВЕ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Павле је у једном трену отворио очи и дигао руку - прекретница у Новаковој каријери