МИРОВИЋ: Наставља се реконструкција Градског стадиона у Зрењанину по стандардима УЕФА

Novosti online

03. 03. 2022. у 13:15

ГРАДСКИ стадион у Зрењанину постаће модеран спортски објекат по свим стандардима УЕФА, капацитета 8.000 места, што ће омогућити да се у овом граду организују и међународна атлетска такмичења и фудбалски мечеви, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка радова на реконструкцији стадиона.

МИРОВИЋ: Наставља се реконструкција Градског стадиона у Зрењанину по стандардима УЕФА

Фото: vojvodina.gov.rs

Реч је о другој фази санације и адаптације, која обухвата реновирање главног објекта, свлачионица и трибина.

- Веома сам задовољан радовима које данас видим овде на терену. Ово је велика заједничка инвестиција Покрајинске владе и Града Зрењанина, а укупна вредност радова на реконструкцији Градског стадиона износиће 570 милиона динара. Желимо да овде буде база за развој спортских талената, јер су управо овде стасавали многи фудбалски и атлетски шампиони - изјавио је председник Мировић.

Он је подсетио на то да је у првој фази реконструисана атлетска стаза, изграђена су атлетска борилишта и постављено осветљење у складу са стандардима Светске атлетске федерације.

Према његовим речима, Покрајинска влада наставиће да улаже и у друге важне инфраструктурне пројекте у Зрењанину, а како је навео, све инвестиције које су финансиране из покрајинског буџета у овој локалној самоуправи реализоване су у планираним роковима.

- Захваљујући средствима Покрајинске владе, реализујемо ову веома значајну инвестицију у спортској инфраструктури, имајући у виду да је Зрењанин прошле године био европски град спорта - изјавио је градоначелник Симо Салапура.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЛИКА ГОВОРИ СВЕ: Драма на клупи - Пикси једва преживео (ФОТО)