МАЛИШАНИ ИЗ ЛОЗНИЦЕ ПРОСЛАВИЛИ САВИНДАН: Били су гости у цркви Покрова Пресвете Богородице (ФОТО)

В. М.

29. 01. 2022. у 15:26

МАЛИШАНИ, узраста до пет године, из Дечјег обданишта „Бамби“ у Лозници, са васпитачицама Ленком Мирковић, Јелицом Враголић, Јелицом Обрадовић, Татјаном Обадовић и Љубицом Ивановић, чести су гости древне градске цркве Покрова Пресвете Богородице, на лозничким шанчевима.

МАЛИШАНИ ИЗ ЛОЗНИЦЕ ПРОСЛАВИЛИ САВИНДАН: Били су гости у цркви Покрова Пресвете Богородице (ФОТО)

FOTO: Novosti

Мали, али старе знанце, радо дочекују овдашњи свештеници, који су их угостили за Савиндан и поделили им поклон пакетиће и књиге. Малишани су се одужили тако што су сјајно рецитовали и певали Светосавску химну, али показали и друга знања из наше вере православне.

ФОТО: Новости

- Ово је било светковање за памћење на радост и среће деце, њихових родитеља и нас васпитачица које смо поносне на наше групе малишана, који су нам осветлали образ за „пет плус“ - каже васпитачица Ленка Мирковић.

У Епархији шабачкој СПЦ, којој припада и овај древни храм, кажу да је „ово сјајан пример како се деца, до најмањих ногу, уводе на светосавски пут и припемају за наставу веронауке“.

ФОТО: Новости

- Хвала пуно деци, васпитачицама и њиховим родитељима, а врата цркве су им увек широм отворена - каже архимандрит Нифонт, архијерејски заменик епископа у Епархији шабачкој СПЦ.

БОНУС ВИДЕО:

УЧЕ И РАДЕ ЗА ТРЖИШТЕ: Задруга у школи за децу оштећеног слуха и говора "11. мај" у Јагодини

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе