САВИНДАН У ЛЕПОСАВИЋУ: Библиотека „Свети Сава“ обележила празник (ФОТО)

Д.Зечевић

27. 01. 2022. у 21:20

ДАНАШЊИ празник посвећен Светом Сави, првом српском архиепископу и просветитељу обележен је и у библиотеци ,,Свети Сава" у Лепосавићу.

САВИНДАН У ЛЕПОСАВИЋУ: Библиотека „Свети Сава“ обележила празник (ФОТО)

Фото: Д.Зечевић

Обележавању данашње славе и сечењу славског колача поред свештенства присуствовали су и представници локалне самоуправе на челу са председником општине Зораном Тодићем.

-Кроз различите културне активности показали сте да следите пут који нам је зацртао наш први архиепископ и просветитељ Растко Немањић - Свети Сава.

Ваш рад својеврсна је борба за одбрану нашег културног и националног идентитета. Ми смо ту да заједно са државом Србијом и Канцеларијом за Косово и Метохију радимо на стварању бољих услова у којима ћете обављати своје активности.

Фото: Д.Зечевић

 

Нека вам Свети Сава и његова борба за српски народ буде водиља у даљем раду-рекао је председник Тодић честитајући славу запосленима у овој установи и поручивши им да је на њима велики задатак да кроз свој рад дају допринос у очувању српског културног идентитета.Захваливши се општинском руководству и запосленима у овој установи културе, директорка библиотеке „Свети Сава“ Александра Баловић се такође,захвалила и Министарству културе и информисања Владе Републике Србије и Канцеларији за Косово и Метохију на несебичној помоћи и подршци у свакодневном раду.

-Њихова помоћ залог је нашег опстанка и останка на овим просторима, а ми ћемо се додатно потрудити да достојно следимо пут светосавља-рекла је Баловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!