СВЕТОСАВСКА ЛИТУРГИЈА И ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ: Неготинске школе обележиле школску славу

С.М.Ј.

27. 01. 2022. у 13:07

СВОЈУ славу Светог Саву неготински ђаци и наставници обележили су у складу са епидемиолошким мерама.

СВЕТОСАВСКА ЛИТУРГИЈА И ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ: Неготинске школе обележиле школску славу

Фото: С.М.Јовановић

Основне и средње школе у општини Неготин обележиле су Светог Саву колективним резањем славског колача у Цркви Свете Тројице. Прослава школске славе настављена је у школама у присуству представника ђачких парламената и запослених.

- Школска слава у Неготину данас се обележава на један специфичан начин, али са ништа мање вредности и сећања на оно што је Свети Сава чинио, на чему и данас радимо и на чему ћемо радити у будућности. Школску славу обележавамо уз примену свих епидемиолошких мера и користим ову прилику да свим ученицима, запосленима у школама општине Неготин и свима који данас обележавају овај велики празник честитам славу и имам само једну жељу, а то је здравље и да следеће године слава буде у школама онако како смо и до сада славили - каже Дејан Kојчиновић, координатор основних школа општине Неготин и директор ОШ “Вук Kараџић”.

Фото: С.М.Јовановић

 

У неготинској Цркви Свете Тројице свечаном литургијом прослављен је празник Светог Саве, првог архиепископа српског, коју су служили протонамесник Марко Пајчин, старешина Цркве Свете Тројице, и јереј Марко Јокановић, парох први неготински, а у славу оца српске цркве, духовности и писмености певали су појци неготинског храма.

По завршетку свете литургије свој присутној деци уручени су светосавски пакетићи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)