ПРЕМИНУЛИ НЕВАКЦИНИСАНИ: У Пиротском округу ковид однео још две жртве

В.Ћ.

26. 01. 2022. у 17:56

ЗАВОД за јавно здравље у Пироту, регистровао је још 179 лабораторијски потврђених случајева инфекције ковид 19, од укупно 398 тестираних особа на подручју Пиротског округа.

ПРЕМИНУЛИ НЕВАКЦИНИСАНИ: У Пиротском округу ковид однео још две жртве

Фото: В. Ћ.

Проценат позитивности је 45 одсто. Од последица заражавања, у Општој болници у Пироту преминуле су још две особе и обе су биле невакцинисане.

Од почетка године, зараза је, у округу, потврђена код 2042 особе, а 10 су преминуле. Кумулативне стопе заражавања су у порасту, а највише су у Димитровграду и Бабушници. Број заражених је далеко већи, али се многи не јављају лекарима.

У ковид амбуланти у Тијабари јуче је прегледано 411 особа, док је у дечјој ковид амбуланти при диспанзеру било 133 прегледа. Међу одраслима, првих прегледа је било 147, а код деце 75. У Општој болници у Пироту, тренутно се лечи 14 пацијената заражених коронавирусом. Из Пирота их је 11, са подручја Димитровграда 2 и једна особа из Бабушнице.

На пунктовима за вакцинацију у целом округу, дато су свега 2 прве, 6 других и 18 трећих доза вакцине против заразе. Стручњаци Центра за контролу и превенцију болести при ЗЗЈЗ у Пироту процењују да је епидемиолошка ситуација у округу ванредна.

БОНУС ВИДЕО:

НЕОБИЧНО ДРВО: Расте у Пожаревцу на само једној локацији

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РОМАНТИКА НА НЕШТО МОДЕРНИЈИ НАЧИН: Хотел намењен само старијима од 16 година који знају добро да се забаве