ЈУБИЛЕЈ ПАРАЋИНСКОГ КЛУБА ЗА СТАРЕ: Већ 35 година окупљају кориснике у „златном добу“

З.Рашић

26. 01. 2022. у 16:56

МАДА је епидемија редуковала активности Дневног центра-клуба за старе који постоји као организациона јединица Центра за социјални рад у Параћину, у овој установи данас су симболично обележили 26. јануар, дан када је клуб званично почео са радом пре 35 година.

ЈУБИЛЕЈ ПАРАЋИНСКОГ КЛУБА ЗА СТАРЕ: Већ 35 година окупљају кориснике у „златном добу“

Фото: З. Рашић

Клуб за старе окупља око 150 корисника старијих од 65 година, махом пензионера, пружајући им различите садржаје кроз бројне секције и, пре епидемије, кроз посете другим сродним клубовима у Србији, а многи од њих свакодневно долазе ради дружења и читања дневних новина.

 И поред актуелне епидемиолошке ситуације, догађаја је и претходне године било бар једном месечно, од турнира у шаху са локалним клубом ОШК „Параћин“ и окружне спортске олимпијаде за старе, до изложбе уметничких фотографија и књижевних вечери.

Фото: З. Рашић

Бројни чланови, времешни Параћинци, надају се да ће се ситуација са вирусом корона нормализовати, те омогућити одржавање редовних забавних дружења, уз музику, каквих је било раније.

У међувремену, доста корисника се окренуло шаху, па и билијару, јер је клуб крајем прошле године добио нови билијарски сто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА СЦЕНИ РОЛЕРКОСТЕР АТЕЉЕА 212: Трећи фестивалски дан у Смедереву у част Нушићу (ФОТО)