ОТКАЗАНА ПРОДАЈА КОМПЛЕКСА БОШКО БУХА: Почетна цена била 44,6 милиона динара

А. Ровчанин

25. 01. 2022. у 18:48

АГЕНЦИЈА за лиценцирање стечајних управника отказала је јавну лицитацију за продају имовине Меморијалног центра “Бошко Буха” на Јабуци код Пријепоља.

ОТКАЗАНА ПРОДАЈА КОМПЛЕКСА БОШКО БУХА: Почетна цена била 44,6 милиона динара

Фото А. Ровчанин

По почетној цени од укупно 44,6 милиона динара, груписано у три целине, нудило се више објеката туризма и угоститељства, и око пет хектара пољопривредног и грађевинског земљишта. Лицитација је била заказана за петак 28. јануар.

Продаји комплекса противило се више грађанских организација, којима се придружило и Друштво конзерватора Србије. Они су тражили од надлежних институција за спрече продају комплекса, који симболизује место највећег страдања младих бораца у Другом светском рату.

Меморијални комплек “Бошко Буха” обухвата хотел површине 4.770 квадрата и још 12 објеката туризма, зграду културе и нешто више од пет хектара грађевинског и пољопривредног земљишта.

Ово је други пут да се отказује јавно надметање, први пут држава је тражила купца почетком 2019. године, када је почетна цена износила 98,3 милиона динара.

Иначе, Меморијални комплекс је 1986. добио статус непокретног културног добра од изузетног значаја, за који је надлежан Републички завод за заштиту споменика културе. Туристичка посећеност била је и разлог што је општина Пријепоље капацитете у комплексу предала на управљање "Путнику", чију имовину сада држава продаје.

БОНУС ВИДЕО - СНЕГ У БЕОГРАДУ: Формиран бели покривач у главном граду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе