ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ, ОД 272 НОВООБОЛЕЛИХ 49 ДЕЦЕ: Корона вирус у Рудничко-таковском крају

М. БОШЊАК

24. 01. 2022. у 15:18

У КОВИД зони Опште болнице у Горњем Милановцу, током минула 24 сата, преминуо је пацијент, стар 84 године.

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ, ОД 272 НОВООБОЛЕЛИХ 49 ДЕЦЕ: Корона вирус у Рудничко-таковском крају

Фото: М. Бошњак

Према пресеку од јутрос, у тој „црвеној“ зони лечи се 20 пацијената.

- Код њих 18 потврђен је вирус корона, двоје има негативне резултате теста. У протекла 24 сата, у нашу болницу примљена је једна особа са симптомима који указују на вирус корона, није било отпуста на кућно лечење - изјавио је др Предраг Шутић, в.д. директора болнице.

По званичној евиденцији Дома здравља у Горњем Милановцу, број лица новозаражених ковидом-19 и број прегледа су забрињавајући. Ова медицинска установа данас те податке саопштава збирно, од петка 21. јануара до јуче, 23. јануара.

- Током та три дана, регистрована су још 272 нова случаја вирусом корона, од којих 49 деце. У Ковид амбуланти, у том периоду, прегледане су укупно 1.094 особе, од којих у Педијатријској ковид амбуланти 204 деце. Због све већег броја прегледа, у Ковид амбуланти за одрасле раде четири екипе у смени – саопштио је Дом здравља.

Од марта 2020. године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминуле су 204 особе. У целом том периоду, корона вирусом укупно их је, према досадашњим званичним подацима, заражено 8.106. Од тог броја, само од почетка августа прошле 2021. године до данас, оболело је њих 4.669, од којих 681 дете.

БОНУС ВИДЕО: 

РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ ЈЕ КРАЉ АУСТРАЛИЈЕ: Новак разбио Циципаса у финалу Аустралијан опена, јачи од повреде, провокатора и Аустралије!