ЗА ВИКЕНД 122 ЗАРАЖЕНИХ: Корона пресек за Пиротски округ

В.Ћ.

17. 01. 2022. у 20:01

У ДАНЕ викенда, пиротски ЗЗЈЗ регистровао је још 122 лабораторијски потврђена случаја инфекције ковид 19, а у Општој болници од последица заражавања преминула је једна особа са подручја Димитровграда.

ЗА ВИКЕНД 122 ЗАРАЖЕНИХ: Корона пресек за Пиротски округ

Фото: В.Ћ.

У Општој болници тренутнпо се лечи 12 пацијената. Највише их је из Димитровграда, затим из Пирота и по један из Беле Паланке и Бабушнице. Један пацијент је пребачен у нишки УКЦ.

Међу новозараженима са подручја Пирота је 35, из Димитровграда 48, из Бабушнице 33 и са подручја Паланке 17 особа. Од почетка године, на подручју округа потврђено је 649 случајева заразе.

У протекла два дана, обављено је 327 прегледа, од којих  су 243 прва док су остали контролни. У дечјој ковид амбуланти било је 174 прегледа од којих су 121 први, а остали контролни. Током викенда, дата је само једна прва, три друге и 24 треће дозе вакцина у целом округу.

Уз констатацију да су кумулативне стопе заражавања у округу у наглом порасту, стручњаци пиротског ЗЗЈЗ процењују да је епидемиолошка ситуација у округу неповољна са тенденцијом да пређе у ванредну.

БОНУС ВИДЕО - Вакцинација страних држављана на Сајму

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КОРОНА ПОПУШТА У КРАЉЕВУ: Збринуто седморо ковид болесника