УМРО ОД КОВИДА, А НЕ ОД СУДАРА: Србобран већ данима бруји о преминулом пацијенту из Надаља који је у санитету доживео саобраћајни удес

З. Рајић

17. 01. 2022. у 07:26

У општини Србобран не престају приче о преминулом пацијенту из Надаља, који је био у возилу Хитне помоћи Дома здравља "Др Ђорђе Бастић" у тренутку кад је на овај санитет, на улазу у Врбас, налетео аутомобил.

УМРО ОД КОВИДА, А НЕ ОД СУДАРА: Србобран већ данима бруји о преминулом пацијенту из Надаља који је у санитету доживео саобраћајни удес

На санитет под ротацијом налетео аутомобил / Фото С. Н.

У Надаљу и на друштвеним мрежама раширена је вест да је пацијент Д. А. (50) смртно страдао тако што је приликом удеса испао из кола. Директор ДЗ "Др Ђорђе Бастић" др Властимир Кладар то одлучно демантује, истичући да је пацијент, према извештају из Опште болнице у Врбасу, умро од последица вируса корона, због којих је и вожен у ковид-јединицу врбаске болнице.

- Звао сам директора ОБ у Врбасу др Милана Попова, и он је потврдио да је узрок смрти пацијента респираторна инсуфицијенција, која је повезана с ковидом 19. Пацијент је приликом судара пао са кревета, али није испао из возила - рекао је др Кладар.

На санитет под ротацијом 31. децембра у Улици Миливоја Чобанског у Врбасу налетео је путнички аутомобил из споредне улице, којим је управљала млада девојка, возач почетник.

- Ударили смо у бандеру, која је била у непосредној близини. Угрувани смо, али смо могли много горе проћи због туђе непажње и одузимања првенства пролаза - рекао је један од повређених у санитету ДЗ.

Др Кладар наводи да је пацијент, којег је лекар у колима Хитне помоћи реанимирао и давао му кисеоник, после пада са кревета био свестан и комуникативан и није имао повреде, за разлику од особља у санитету. Њега је после саобраћајне незгоде ургентно преузело друго санитетско возило и превезло га до болнице.

Озледе у судару задобили су лекар, техничар и возач санитета, као и девојка која је изазвала незгоду.

- Лекар је на боловању са тешком повредом рамена и ушивеним носем, техничар носи "крагну" због повреде вратне краљежнице, а возач је повредио руку - предочио је др Кладар, напомињући да приче о испадању пацијента из возила ХП бацају љагу на србобрански ДЗ, који је, како наглашава, по оцени института "Батут" најбољи у Јужнобачком округу и трећи у Војводини.

ВАТРЕНО СРЦЕ ЗАХВАЛНОСТИ

Подршка запосленима у ДЗ пружена је на Бадње вече на Тргу слободе у Србобрану, за које су окупљени, на иницијативу МЗ Србобран, палећи бакље направили велико ватрено срце захвалности за борбу против короне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РОМАНТИКА НА НЕШТО МОДЕРНИЈИ НАЧИН: Хотел намењен само старијима од 16 година који знају добро да се забаве