СНАЖНА ПОДРШКА ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ: За разне програме Покрајинска влада издвојила 185 милиона динара

З.Грумић

09. 12. 2021. у 13:56

ЖЕНЕ као одговоран и креативан део друштва морају да заузму значајније место у укупном привредном амбијенту Републике Србије, истакао је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић отварајући у Новом Саду конференцију „Женско предузетништво у време глобалних изазова“.

СНАЖНА ПОДРШКА ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ: За разне програме Покрајинска влада издвојила 185 милиона динара

Покрајинска влада

- Наш задатак је да их у томе подржимо. Покрајинска влада пружа подршку женском предузетништву кроз више програма, међу којима су програм запошљавања, директне буџетске линије Покрајинског секретаријата за привреду и туризам као и програми Завода за равноправност полова – истакао је Мировић на скупу на којем је учествовала и Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Како је наведено у саопштељу, Мировић је напоменуо да је у протеклих пет година Покрајинска влада издвојила 140 милиона динара преко посебне буџетске линије, као и 45 милиона динара за подршку женама да покрену свој први бизнис.

- Имамо способне, одважне и храбре жене које постижу велике резултате у свим областима - нагласио је председник Покрајинске владе.

Министарка Кисић Тепавчевић ја истакла да су жене носиоци породице и друштва у целини и додала да време женског предузетништва тек долази.

- Најзад ће се показати колико жене знају и могу – поручила је министарка.

Софија Бајић, представница Клуба предузетница „Бизнис на штиклама“, оценила је да су жене, упркос тешким условима пословања због пандемији вируса корона, веома храбре и да су у последњих годину и по дана отвориле око 30 фирми.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)